Alles voor paarden en pony's : Spijsvertering

Excellent Zand weg

Spijsvertering

  Bij zandetende paarden en bevordert de darmwerking. Toepassing: Zand-Weg moet over droog voer verstrekt worden. Voederadvies: Echte zandeters en darm gevoelige paarden geeft u eenmaal per maand Zand-weg. Aanvullend diervoeder Volwassen paarden: 2 x daags, 100 gram gedurende 6 dagen. Veulens / Pony's: 1 x daags, 100 gram gedurende 6 dagen. Samenstelling: psylliumvezels, tarwevezels, aroma. Hoe weet ik of mijn paard te veel zand binnen heeft? Dit kunt u eenvoudig testen door 5 á 6 mestballen in een halve emmer water te doen. Wanneer er na een uur meer dan een theelepel zand op de bodem ligt, heeft uw paard te veel zand binnen gekregen. Wij adviseren in dat geval uw paard een Zand-Weg-Kuur te geven, ter voorkoming van onder andere KOLIEK!

  28.50 Euro

  Ga naar Excellent Zand weg


Equine America Progest WT

Spijsvertering

  Gewichtstoename door optimale vertering en voerbenutting. Een stabiele en gezonde darmflora is essentiëel voor optimale prestatie en gezondheid. Dit supplement ter gewichtstoename voor paarden van alle leeftijden en disciplines, bevat gist en verteringsenzymen voor een efficiënte benutting van het voer. Progest-WT is bijzonder geschikt om paarden voor te bereiden voor wedstrijden en keuringen en ter behoud van het gewenste gewicht van elk paard onder stress. Hoofdingrediënten: Gist Cultuur Lactobacillus Acidophilus Leverbaar in 908 gr (1 maand voorraad).

  28.00 Euro

  Ga naar Equine America Progest WT


Puur Natuur Maag / Stomac

Spijsvertering

  Kruidensupplement voor de maag en het maagslijmvlies. Bij luchtzuigen, stress. Dosering & toediening van PUUR Maag Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft: De optimale dosering is 1 - 2 x daags: Paard 1½ maatschep Pony 1 maatschep 1 maatschep bevat ongeveer 4 gram Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

  49.75 Euro

  Ga naar Puur Natuur Maag / Stomac


TRM GNF

Spijsvertering

  GNF is een uniek voedingssupplement, voor dagelijkse suppletie van paarden die gevoelig zijn voor maag/darmstoornissen. GNF ondersteunt in de handhaving van een gezonde darm, waardoor maximale opname van voeding plaatsvindt. Fructo-oligosaccharides (FOS) zijn prebiotics , die de bestaande, "goede" darmbacteriën (bijv. bifodobacterie en lactobacillus) prepareren. Zij ontsnappen aan de enzymatische spijsvertering in het hoger maagdarmkanaal, teneinde als voedselbron te fungeren voor de darmflora. Glutamine is een aminozuur, dat als belangrijkste functie voedsel biedt aan cellen die de maag en de darm voeden. Threonine is een essentieel aminozuur. Onderzoek heeft aangetoond dat een beperking van deze voedingsstof vermindering van de mestproduktie in de darm tot gevolg kan hebben en tevens de functie van de darmbarrière vermindert Zeewierextract wordt onttrokken aan laminaria hyperborea, een bruin soort zeewier, geoogst in de oude Atlantische wateren. Het is rijk aan aminozuren en essentiële voedingsstoffen. In aanwezigheid van calciumcarbonaat vormt het een gel, welke als een fysieke barrière dienst kan doen voor minimale blootstelling van niet door klieren geproduceerde zuren aan de maag. Minerals: GNF bevat zowel calcium als magnesium, twee componenten die zeer belangrijke voedingstoffen vormen in de handhaving van een gezond spijsverteringssysteem. Maag- en darmstoornissen zijn een zorg voor trainers, fokkers en eigenaren van alle sportpaarden. Eén van deze stoornissen, het maagzweersyndroom, is de laatste jaren een belangrijke stoornis geworden. Sportpaarden lopen een groot risico. Tot 93% van de renpaarden en 60% van de overige sportpaarden blijkt bij endoscopisch onderzoek een maagzweer te hebben. De reden dat maagzweren zo vaak voorkomen kan toegeschreven worden aan: afwisselend voeren • hoog geconcentreerd/laag ruwvoer dieet • beperkingen van de stal/box • door training veroorzaakte spanning Het is niet praktisch een paard met een maagzweer uit de training te halen en het op de wei te plaatsen. Een juiste voedingsondersteuning is van vitaal belang om een waardevol westrijdpaard te verzekeren van een gezond spijsverteringssysteem in dit soort moeilijke omstandigheden. Voedingsinstructies GNF toevoegen aan het normale rantsoen. Paarden: voer 2 x 50 g per dag. Pony's en veulens: voer 2 x 25 g per dag. Zorg dat het paard/de pony altijd de beschikking heeft over vers drinkwater. Voedingssupplement voor paarden. Samenstelling per 1 kg Calciumcarbonaat 20,000 mg Magnesiumhydroxide 100,000 mg Zeewier Extract 100,000 mg (van Laminaria Hyperborea) Fructo-oligosaccharides 100,000 mg Glutamine 47,200 mg Threonine 414,800 mg

  105.00 Euro

  Ga naar TRM GNF


Sensipharm Gastro Entero Comfort

Spijsvertering

  Gastro Entero Comfort voor paarden Maag-darm formule voor paarden en pony's. Gastro Entero Comfort bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden, afgeleid van de bekende formule 'Li Zhong Wan', en is 100% natuurlijk! Gastro Entero Comfort is geschikt voor paarden en pony's van alle leeftijden en mag langdurig worden gegeven. Ingrediënten: Atractylodes Red, Atractylodes White, Cardamon, Codonopsis, Ginger Raw,Hoelen, Licorice, Siler Waarschuwing: Niet gebruiken bij infectieuze aandoeningen met koorts. Dosering: Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 1 tot 4 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie. Bij chronische aandoeningen minimaal 1 maand gebruiken, en eventueel doorgaan met lagere onderhoudsdosering. Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten. Verpakking: Hersluitbaar gripzakje 180 tabl. à 1000 mg. Natuurproduct: De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel. Voedingssupplement: Gastro Entero Comfort is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement. Analytische bestanddelen: Ruwe as 4,1% Ruw vet 0,6% Ruw eiwit 4,1% Ruwe celstof 18,5%.

  59.95 Euro

  Ga naar Sensipharm Gastro Entero Comfort


Sensipharm Obesitas Stop

Spijsvertering

  Obesitas Stop voor paarden Afslank formule voor paarden en pony's op basis van Chinese kruiden. Obesitas Stop bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden voor te dikke paarden en pony's. Obesitas Stop is veilig en mild in gebruik en bevat uitsluitend natuurlijke ingredienten. Ingrediënten: Arisaema, Atractylodes Red, Chih-Shih, Coptis, Ginger (Dried), Hoelen, Licorice,Pinellia, Tangerine Seed Waarschuwing: Dit middel heeft een sterk stimulerende werking op de darmen, bij een te losse stoelgang dosering verminderen of kuur tijdelijk staken. Voor een beter en sneller resultaat is lichaamsbeweging aan te bevelen. Niet gebruiken bij dracht of bij bestaande overgevoeligheid van een van de bestanddelen. Dosering: Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 1 tot 4 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie. Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten. Verpakking: Hersluitbaar gripzakje met 180 tabletten à 1000 mg. Natuurproduct: De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel. Voedingssupplement Obesitas Stop is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement. Analytische bestanddelen: Ruwe as: 3,9% Ruw vet: 0,3% Ruw eiwit: 5,4% Ruwe celstof: 16%.

  59.95 Euro

  Ga naar Sensipharm Obesitas Stop