Alles voor paarden en pony's : Horse/bits/BitAccessories

Horze Rubberen Kinketting Beschermer

Horse/bits/BitAccessories

  Makkelijk te bevestigen rubberen kinketting beschermer voor extra comfort. Zachte en beschermende rubberen hoes voor een kinketting. Hou je paard comfortabel en elimineer het gevoel van de kinketting op zijn kin. Eigenschappen: * Zal het paard niet afleiden of verwonden * Maakt de ketting comfortabeler * Duurzaam rubber Wasvoorschriften: Was een bit en accessoires steeds na elke rit. Verwijder van het hoofdstel en week in heet water. Gebruik een smalle borstel om resten te verwijderen. Drogen met een schone doek.

  2.00 Euro

  Ga naar Horze Rubberen Kinketting Beschermer


Sedelogic Curb chain protector

Horse/bits/BitAccessories

  In het systeem van trens, stang en kinketting vinden door een combinatie van grote hefbomen en geringe oppervlaktes op delen van het paardenhoofd zeer hoge drukken plaats. Met name bij gebruik van de kinketting ontstaat er door een gering oppervlak van de schakels van de ketting die op hun beurt duwen op het zeer gering oppervlakte van de benige kaaktakken van de schedel, enorme druk bij een scala van omstandigheden. Drukken van meer dan 150 Newton/cm2 zijn zeker geen uitzondering. Dientengevolge is onbeschermd gebruik van de kinketting niet toegestaan in Nederland door het KNHS reglement. Harmonieuze overgangen zonder verzet Vanwege het feit dat vele in de handel zijnde beschermers om allerlei redenen nauwelijks voldoen (kunnen hoge druk niet aan, draaien rond de ketting, hebben gebrek aan ventilatie waardoor iritatie ontstaat, verplaatsen van gel waardoor druk op andere plek ontstaat) hebben wij beschermers ontwikkeld die wel werken. De protectors zijn samengesteld uit een volledig ademend driedimensionaal geweven polyester vezel in combinatie met een ademend thermoplastisch materiaal. Enerzijds zorgt de uitgeharde thermoplast voor een spreiding van de druk en anderzijds ontstaan bij ophoudingen demping als gevolg van de indrukbare zachtere lagen. Hierdoor zal verzet van het paard veel minder voorkomen en zijn harmonieuze overgangen het gevolg. De huid en de botten van de paardenschedel worden nu optimaal beschermd. Na verwarming door middel van een haardroger kan de protector vervormbaar gemaakt worden en op maat van de anatomie van uw paard en kinketting of riempjes aangebracht worden. 15 x 3 cm.

  29.95 Euro

  Ga naar Sedelogic Curb chain protector


Sedelogic Chin protector Basic

Horse/bits/BitAccessories

  In het systeem van trens, stang en kinketting vinden door een combinatie van grote hefbomen en geringe oppervlaktes op delen van het paardenhoofd zeer hoge drukken plaats. Met name bij gebruik van de kinketting ontstaat er door een gering oppervlak van de schakels van de ketting die op hun beurt duwen op het zeer gering oppervlakte van de benige kaaktakken van de schedel, enorme druk bij een scala van omstandigheden. Drukken van meer dan 150 Newton/cm2 zijn zeker geen uitzondering. Dientengevolge is onbeschermd gebruik van de kinketting niet toegestaan in Nederland door het KNHS reglement. Harmonieuze overgangen zonder verzet Vanwege het feit dat vele in de handel zijnde beschermers om allerlei redenen nauwelijks voldoen (kunnen hoge druk niet aan, draaien rond de ketting, hebben gebrek aan ventilatie waardoor iritatie ontstaat, verplaatsen van gel waardoor druk op andere plek ontstaat) hebben wij beschermers ontwikkeld die wel werken. De protectors zijn samengesteld uit een volledig ademend driedimensionaal geweven polyester vezel in combinatie met een ademend thermoplastisch materiaal. Enerzijds zorgt de uitgeharde thermoplast voor een spreiding van de druk en anderzijds ontstaan bij ophoudingen demping als gevolg van de indrukbare zachtere lagen. Hierdoor zal verzet van het paard veel minder voorkomen en zijn harmonieuze overgangen het gevolg. De huid en de botten van de paardenschedel worden nu optimaal beschermd. Na verwarming door middel van een haardroger kan de protector vervormbaar gemaakt worden en op maat van de anatomie van uw paard en kinketting of riempjes aangebracht worden. 28 x 7,5 cm.

  16.95 Euro

  Ga naar Sedelogic Chin protector Basic