Alles voor paarden en pony's : Hondenvoer

Puur natuur darm

Hondenvoer

  geschikt voor:kat. hond. paard. ponysamengesteld uit:een verdund extract van carbo vegetabilis. alcohol 48%. indicaties: bij dunne ontlasting door bjivoorbeeld verkeerde voeding. dosering en toepassing:tenzij de dierenarts anders heeft voorgeschreven: 1-2 x daags: paard 20-30 druppels hond 10-15 druppels kat 5-10 druppels het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. geef dit product minimaal zeven dagen.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur darm


Dierendrogist huidhaarnagelbiotine tabletten

Hondenvoer

  verbetert de kwaliteit van huid. haar en nagels. het verstevigt het weefsel en de gewrichtsbanden. het draagt bij tot een beter immuunsysteem. jeuk. een doffe. droge vacht. haaruitval. slechte en gespleten nagels; het kan een gevolg zijn van biotine tekort. een extra dosering biotine kan hier snel een gunstige invloed op hebben. dosering per dag: kat/kleine hond 1 tablet middelgrote hond 1-2 tabletten grote hond 2-3 tabletten pony/paard 5-10 tabletten

  24.90 Euro

  Ga naar Dierendrogist huidhaarnagelbiotine tabletten


Puur natuur trauma

Hondenvoer

  na een ongelukje of botsing.geschikt voor: kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogelsamengesteld uit: een extract van zwarte bes ribes nigrum. verdunde extracten van madeliefje bellis perennis. valkruid arnica montana en wijnruit ruta graveolens. alcohol 35% v/v.indicaties: na een aanrijding. val. vechtpartij of verstappen. ook mentaal. dosering en toepassing:tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 2-4 x daags: paard 20-30 druppelshond 10-15 druppelskat 5-10 druppels 1 ml = 20 druppels het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. geef puur trauma tenminste een half uur voor of na het eten. zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen. voor bot of beenvlies combineer met puur osteo. puur trauma kan zonder bezwaar in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt zoals een uitwendige behandeling met omnigel van phytonics.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur trauma


Barfmenu Deluxe Premium 10x1 Kg

Hondenvoer

  barfmenu deluxe premium 10 x 1 kg bevat de volgende verrukkelijke smaken en aantallen:2 x paard premium 2 x lam premium 2 x vis premium 2 x konijn premium 2 x eend premium al deze premium varianten zijn net zoals onze barfmenu – hert premium verrijkt met dierlijke vezels. uit onderzoek is gebleken dat dierlijke vezels een positieve invloed hebben op het verteringsproces. dit proces wordt vertraagd waardoor de hond minder snel honger heeft. tevens reduceert het de ontlasting door optimale vertering.barfmenu – eend premium bevat: vers eendenvlees. verse eendenbotten en verse eendenorganen. verrijkt met dierlijke vezels!barfmenu – konijn premium bevat: vers konijnenvlees. verse konijnenbotten en verse konijnenorganen. verrijkt met dierlijke vezels!barfmenu – vis premium bevat: verse zalmen. verse sardines en verse haringen. verrijkt met dierlijke vezels!barfmenu – lam premium bevat: vers lamsvlees. verse lamsbotten en verse lamsorganen. verrijkt met dierlijke vezels!barfmenu – paard premium bevat: vers paardenvlees. verse eendenbotten en verse eendenorganen. verrijkt met dierlijke vezels! barfmenu – deluxe bevat dus absoluut géén kip en géén rund!

  58.40 Euro

  Ga naar Barfmenu Deluxe Premium 10x1 Kg


Voedingssupplementen glm msm glucosamine ontstekingsremmend

Hondenvoer

  Het extract van de glm perna canaliculus samen met glucosamine hychocloride en msm methylsulfonylmethane vormen een unieke combinatie om beschadigde gewrichten weer optimaal te laten functioneren.glm bevat van nature het kraakbeen-beschermende chondroitine sulfaat, gluscosamino-glycans, en omega 3 verzuren, waaronder sterolen die in visolie niet voorkomen.glucosamine is in staat beschadigd kraakbeenweefsel te herstellen, en de gewrichten van nieuwe gewrichtsvloeistof synovia te voorzien.msm methylsulfonylmethane werkt als verbindingsstof van collageen, het voornaamste bestanddeel van bindweefsel en kraakbeen, pezen, gewrichten en spieren.dosering 3 weken dagelijks:mens 8-10 gram, paard 30-50 gram, hond groot 10-12 gram, hond middel 6-8 gram, hond klein 2-4 gram, kat 1-2 gram.daarna dagelijkse onderhoudsdosis:mens 8-10 gram, paard 15-25 gram, hond groot 5-7 gram, hond middel 2-4 gram, hond klein 1-2 gram, kat 1 gram.een afgestreken maatschepje is 3 gram.samenstelling:75% glm, 20% glucosamine, 5% msminhoud: 400 gram

  41.90 Euro

  Ga naar Voedingssupplementen glm msm glucosamine ontstekingsremmend


Primeval Omega 369 Hond 500 Ml

Hondenvoer

  wat is primeval omega 3-6-9? primeval omega 3-6-9 bestaat uit een uitgekiende combinatie van essentiële vetzuren. die voor de gezondheid en de weerstand van de hond zeer belangrijk zijn en in de meeste hondenvoerproducten niet of nauwelijks aanwezig zijn. deze vetzuren dragen bij tot een mooie. glanzende vacht. een gezonde huid en verhelpen zelfs eczeemklachten. waarom heeft mijn hond primeval omega 3-6-9 nodig? u wilt natuurlijk het allerbeste voor uw hond. zijn gezondheid en welzijn komen dan ook op de eerste plaats. primeval omega 3-6-9 olie ondersteunt uw hond in zijn gezondheid. het bevat een uitgebalanceerde combinatie van uitsluitend meervoudige onverzadigde plantaardige vetzuren van de typen 3.6 en 9. die een positieve invloed hebben op de gezondheid van de hond. deze vetzuren worden ook wel essentiële vetzuren genoemd. omdat het lichaam van de hond ze zelf niet kan aanmaken. daarom is het van belang ze toe te voegen aan de voeding. wat doet primeval omega 3-6-9 voor mijn hond? primeval omega 3-6-9 heeft tal van functies voor het lichaam van de hond:• zorgt voor een optimale conditie van huid en vacht.• is zeer effectief bij eczeemklachten en jeuk.• werkt ondersteunend bij de remming van ontstekingsprocessen.• bevordert wondgenezing.• draagt bij aan een gezond hart en bloedvaten.• is een rijke energie bron kan ik primeval omega 3-6-9 paard ook aan mijn hond geven? u kunt dit zonder gezondheidsrisico's aan uw hond geven. maar hoewel honden en paarden fysiologisch en qua botstructuur erg op elkaar lijken. is verhoudingsgewijs bijvoorbeeld de maag van het paard veel kleiner dan die van de hond. de opneembaarheid van primeval omega 3-6-9 paard is derhalve voor honden niet helemaal optimaal. de biologische beschikbaarheid van de productsamenstelling van primeval omega 3-6-9 hond is namelijk volledig afgesteld op het spijsverteringssysteem van honden. daarboven is ook de dosering voor honden en paarden verschillend.

  36.90 Euro

  Ga naar Primeval Omega 369 Hond 500 Ml


Puur natuur nervositeit

Hondenvoer

  voor een stabiele rustige hond en kat.geschikt voor: kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogelsamengesteld uit: een extract van haver avena sativa. passiebloem passiflora incarnata en verdunde extracten van chelidonium stinkende gouwe. hop humulus lupulus en rozemarijn rosmarinus officinalis. alcohol 35% v/v.indicaties: • bij onrust en nervositeit bij dieren. in het bijzonder voor/bij hele harde geluiden. zoals vuurwerk of onweer. • puur nervositeit kan ook worden gegeven als middel na operaties en tijdens een reis. • puur nervositeit werkt niet versuffend.  dosering en toepassing:tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 3-4 x daags: kat. knaagdier. vogel. hond tot 15kg  5 druppels hond 15 – 30 kg 10 druppels hond 30 - 45 kg 15 druppels hond > 45 kg 20 druppels paard 20 druppels 1 ml = 20 druppels het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. eventueel kan het op iets lekkers stukje broodgedruppeld gegeven worden. geef puur nervositeit tenminste een half uur voor of na het eten. zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen. puur nervositeit kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt.in een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. indien deze verergering hinderlijk is. dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. mocht u een bijwerking menen te constateren. verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur nervositeit


Barfmenu Paard Premium 1 Kg

Hondenvoer

  Barfmenu’s worden gemaakt van uitsluitend vers rauw vlees, verse organen, verse vleesbotten van superieure kwaliteit, al dan niet aan te vullen met barfmenu - groentemix. barfmenu is een officieel geregistreerde merknaam. het is een gegarandeerd kwaliteitsproduct waarbij de ingrediënten met uiterste zorg worden ingekocht, samengesteld en onder ideale omstandigheden verwerkt wat garant staat voor een constante hoge kwaliteit. het versvoer is van dusdanig hoge kwaliteit dat het zelfs voor menselijke consumptie geschikt is. dus geen afvalvlees.- bevat van nature een hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen en mineralen.- zonder geur-, kleur-, smaakstoffen en/of conserveringsmiddelen.- glutenvrij bevat geen rijst of granen.aanvullend diervoeder voor honden.samenstelling:vers paardenvlees, verse eendenorganen en eendennekken.

  9.28 Euro

  Ga naar Barfmenu Paard Premium 1 Kg


Barfmenu Paard Premium 10 Kg

Hondenvoer

  Barfmenu’s worden gemaakt van uitsluitend vers rauw vlees, verse organen, verse vleesbotten van superieure kwaliteit, al dan niet aan te vullen met barfmenu - groentemix. barfmenu is een officieel geregistreerde merknaam. het is een gegarandeerd kwaliteitsproduct waarbij de ingrediënten met uiterste zorg worden ingekocht, samengesteld en onder ideale omstandigheden verwerkt wat garant staat voor een constante hoge kwaliteit. het versvoer is van dusdanig hoge kwaliteit dat het zelfs voor menselijke consumptie geschikt is. dus geen afvalvlees.- bevat van nature een hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen en mineralen.- zonder geur-, kleur-, smaakstoffen en/of conserveringsmiddelen.- glutenvrij bevat geen rijst of granen.samenstelling:vers paardenvlees, verse eendenorganen en eendennekken.

  5.87 Euro

  Ga naar Barfmenu Paard Premium 10 Kg


Dierendrogist calcium tabletten

Hondenvoer

  wilt u de botten van de hond verstevigen? dit kan met dierendrogist 100 stuks calcium tabletten. calcium tabletten verstevigen de botten en helpen bij de voorkoming van botontkalking. voor wie zijn dierendrogist 100 stuks calcium tabletten geschikt? de dierendrogist 100 stuks calcium tabletten zijn aanbevolen bij drachtige en zogende dieren. jonge opgroeiende dieren en oudere dieren. bij een tekort aan calcium in het voer voorziet het lichaam hierin door calcium te onttrekken aan de beenderen. waardoor deze ontkalkt raken en broos worden waardoor de kans op breuken toeneemt. de aanwezigheid van de vitamine d3 waarborgt een goede opname van calcium.  let op: een evenwichtige voeding bevat voldoende calcium een overdaad kan schadelijk zijn. dosering per dag kat/kleine hond 1 tablet middelgrote hond 1-2 tabletten grote hond 2-3 tabletten pony/paard 5-10 tabletten   u moet bij het gebruik van voedingssupplementen altijd goed opletten. leest u voordat u de voedingssupplementen gaat gebruiken altijd de bijsluiter door. wij adviseren u ook graag wanneer u vragen heeft over de voedingssupplementen. zoals dierendrogist 100 stuks calcium tabletten.

  19.20 Euro

  Ga naar Dierendrogist calcium tabletten


Vetramil honingzalf pot

Hondenvoer

  het is fijn wanneer u de hond snel verlichting kunt geven als hij een wondje heeft. met deze vetramil honingzalf pot kunt u snel handelen. deze zalf is gemaakt op basis van honing en etherische oliën. geschikt voor: mens. kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogel. samenstelling vetramil honingzalf pot samenstelling: cetostearyl-alcohol. natrium-laurylsulfaat. isopropyl-meristaat. paraffine. witte vaseline. honing. etherische oliën. cardiospermum. waar werkt vetramil honingzalf pot bij? antibacterieel – doodt schadelijke bacteriënontstekingsremmendneutraliseert geureigenschappen per ingrediënt:dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft: 1 a 2 maal daags dun aanbrengen. inhoud: 180 gr.   u kunt het product nu bestellen. de honingzalf ruikt ook fris. waardoor de hond het niet erg zal vinden dat u het op een wondje smeert. het heeft een verzachtende werking. het is een van de voedingssupplementen die u gerust kunt gebruiken om de huid van de hond wat te verzachten. deze voedingssupplementen kunt u het beste dan ook altijd hebben staan. een wondje kan iedere hond snel krijgen. u kunt nu direct handelen met de vetramil honingzalf pot.

  44.90 Euro

  Ga naar Vetramil honingzalf pot


Vetramil spoelvloeistof

Hondenvoer

  Vetramil spoelvloeistof; op basis van honing en propyleenglycol voor lokale toepassing. geschikt voor: mens, kat, hond, knaagdier, paard, pony, vogelindicaties: vetramil spoelvloeistof werkt ondersteunend voor de huid bij kleine en grote huisdierensamenstelling: mel, propylene glycol, aqua purificata, polysorbate 80 nfeigenschappen per ingrediënt: de honing heeft een hoog enzymgehalte en een lage ph. het enzymglucose oxidase zorgt in een vochtig milieu voor een langzame afgifte van zeer kleine concentraties waterstofperoxide. lage concentraties waterstofperoxide werken zuiverend en sparen de kwetsbare huid. door toevoeging van propyleenglycol verspreidt de vloeistof zich goed en geeft het een licht indrogend effect.dosering en toepassing: uitwendig behandelprotocol:- de aangedane plek volgens normale procedure openen en schoonmaken- 1-2 maal daags behandelen met een adequate hoeveelheid spoelvloeistof afhankelijk van de grootte van de aangedane plek- spoelbehandeling herhalen totdat de aangedane plek schoon blijft- de behandeling kan worden gestopt als alle vuilophoping is verwijderd en de aangedane plek tot rust is gekomen.

  24.90 Euro

  Ga naar Vetramil spoelvloeistof


Puur wondgel

Hondenvoer

  Puur wondgel is geschikt voor: mens, kat, hond, knaagdier, paard, pony, vogelindicaties: voor de uitwendige behandeling van wonden bij kleine en grote huisdieren.samenstelling: een extract van achillea millefolium, aloë vera, calendula officinalis, echinacea angustifolia en hamamelis virginiana. vitamine e d-alpha-tocopherol. basis gel.eigenschappen per ingrediënt: achillea millefolium remt bloedingen. aloë vera verkoelt en verzorgt de huid. goudsbloem calendula officinalis bevordert de vorming van granulatieweefsel. echinacea angustifolia weert infecties. hamamelis virginiana werkt verzachtend op de geïrriteerde of droge huid. vitamine e tegen littekenvorming. dosering en toepassingtenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 2 x daags:op de wondoppervlakte aanbrengen. bescherm de wond tegen schuren, likken en krabben. uitsluitend voor uitwendig gebruik. geeft geen vette vlekken. adviezen voor gebruikzorg voor een schone wond. behandelingsduur ga nog enkele dagen door met smeren nadat de wond genezen is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. zorg voor een schone wond, dit kan met phytonics all sept spray.contra-indicatiesgeen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

  12.81 Euro

  Ga naar Puur wondgel


Puur natuur +

Hondenvoer

  verzachtende invloed. geeft verlichting. om vrijer te bewegen. goed voor het zenuwstelsel. goed voor de maag en lever. voor een goede spijsvertering.geschikt voor: kat. hond. paard. ponysamenstelling: extracten van heilzame planten. chinese ginseng. geelwortel curcuma. gember zingiber. goudpapaver escholzia. hop humulus lupulus. lavendel lavandula officinalis. spaanse peper capsicum annuum. wierookboom boswellia en zoethout liquiritia radix. alcohol 35% v/v. indicaties: verzachtende invloed. geeft verlichting. om vrijer te bewegen. goed voor het zenuwstelsel. goed voor de maag en lever. voor een goede spijsvertering. eigenschappen per ingrediënt: chinese ginseng humaan wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ginseng de levenskracht verhoogt. ginseng verlaagt het cholesterol- en suikergehalte in het bloed. geelwortel curcuma heeft een positieve invloed op lever en galblaas. detox. gember zingiber officinalis voor een goede spijsvertering. goed voor een normale maagfunctie. voor een goede functie van lever en galblaas. naast de spijsverterings-bevorderende en maagversterkende werking kunnen gember wortelstokextracten de voedselabsorptie met 200% verhogen. concreet betekent dit dat dus ook de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen toeneemt. gember fungeert als het ware als “drager”. het optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen. goudpapaver escholzia of slaapmutsje humane studies laten de werking van goudpapaver zien voor een goede en gezonde nacht-rust. hop humulus lupulus heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. lavendel lavandula officinalis werkt verkoelend op de maag en darmen en compenseert de verwarmende werking van de gember. spaanse peper capsicum annuum voor een gunstige invloed op de bloedsomloop. voor een gezonde spijsvertering. wierookboom boswellia bevordert het natuurlijk afweersysteem. zoethout liquiritia voor een gezonde maagfunctie en ondersteuning van het afweersysteem. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijftde optimale dosering 1-2 x daags: paard 30 druppelspony 20 druppelshond > 25kg 20 druppels hond 10 - 25kg 10 druppelshond < 10kg 5 druppelskat 3 druppels 1 ml = 20 druppels. goed schudden voor gebruik.indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek. eventueel verdund met een beetje water. dit product kan ook door het voer worden gegeven of op een klein stukje lekkers. indien de kat de druppels niet accepteert. doe de druppels door het voer of op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. adviezen voor gebruik kijk goed naar de reactie van het dier. geef de nodige rust. maar zorg ook voor beweging. bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten indien het water niet te koud is. abrupt stoppen en draaien. zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen moet worden voorkomen. dit vormt een te grote belasting voor de spieren. pezen en gewrichten. bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het paard te gaan wandelen. met name rechtlijnige bewegingen. stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten puur plus kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere pijnstillers. indien het dier deze al gebruikt. combineer dan de eerste tijd beide middelen en bouw zo mogelijk de chemische pijnstillers langzaam af. kijk goed naar de reactie van het dier. gebruik. naast een gedoseerde beweging. puur spieropbouw of phytonics muscle support voor ondersteuning van de gewrichten en multivitaminen voor de algehele weerstand. in combinatie met geconcentreerde omega-3 vetzuren doils voor soepele celmembranen. zodat afvalstoffen de cel beter kunnen verlaten en voedingsstoffen de cel in kunnen. voor de aanmaak-opbouw van kraakbeen kunt u puur plus combineren met puur glucosamine compleet of phytonics joint comp. voor de hoeven kan puur plus gecombineerd worden met gluco balance van phytonics en podo comp van phytonics of puur podo. gluco balance voor de suikerstofwisseling. podo comp van phytonics en puur podo voor de doorbloeding in de hoef. en een versnelde afvoer van afvalstoffen uit de bloedbaan. interacties met reguliere- of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. gemberextracten kunnen het absorptieproces van andere stoffen beïnvloeden alsmede de bloedstolling. voor dieren die anticoagulantia gebruiken of dieren met een hemorragische diathese uitsluitend in overleg met de behandelend dierenarts toedienen. contra-indicaties niet geven bij nierfunctiestoornissen. gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts. bijwerkingen bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij een beginverergering de dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig op te bouwen. tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

  17.17 Euro

  Ga naar Puur natuur +


Puur natuur blaas en nieren

Hondenvoer

  geschikt voor: kat. hond. paard. ponysamenstelling: extracten van asperge asparagus officinalis. berendruif arctostaphylos uva ursi. berk betula alba. canadese geelwortel hydrastis canadensis. guldenroede solidago virgaurea. kattenklauw uncaria tomentosa. kattensnor orthosiphon stamineus en een verdund extract van zuurbes berberis vulgaris. alcohol 35% v/v.indicaties: voor een gezonde blaas en nieren.eigenschappen per ingrediënt: asperge asparagus officinalis heeft een reinigende werking. aspergeswortels zijn vooral bekend om hun diuretische werking. te gebruiken bij vochtophoping en blaas-stenen. het is ook een hulpmiddel bij vermageringskuren en heeft mogelijk een bloeddrukverlagende werking. verder is ook gebleken dat asperge een goede anti-oxydantwerking heeft. al is dat bijna vanzelfsprekend voor de meeste geneeskrachtige planten. berendruif arctostaphylos uva ursi heeft een reinigende werking op de urinewegen. berk betula alba werkt vochtafdrijvend. door stimulatie van de urineproductie worden bacteriën en afvalstoffen uitgescheiden. canadese geelwortel hydrastis canadensis de eigenschappen van hydrastis canadensis zijn voornamelijk toe te schrijven aan de alkaloïden berberine en hydrastine die ongeveer 5% van de wortel uitmaken en aan canadine. dat in lagere concentraties aanwezig is. van deze alkaloïden is over berberine het meest bekend. dit alkaloïde. dat verantwoordelijk is voor de gele kleur van hydrastis canadensis. heeft een rustgevende invloed op de blaas en nieren. hydrastis werkt ook stimulerend op het immuunsysteem. de soortnaam “hydrastis” komt van het griekse “hydra” dat water betekent en verwijst naar de gunstige invloed die het kruid heeft op de slijmvliezen van het lichaam en met name die van de urinewegen. guldenroede solidago virgaurea wordt humaan veel ingezet bij blaas- en nierstenen. ter verlichting. kattenklauw uncaria tomentosa werkt weerstandsverhogend. kattensnor orthosiphon stamineus ondersteunt de nierfunctie. bij kramp. zuurbes berberis vulgaris deze plant wordt humaan ingezet bij nierzwakte. niergruis en bemoeilijkte urinelozing. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 2 - 3 x daags:hond > 25 kg 15 druppels hond 10 - 25 kg 10 druppels hond < 10 kg 5 druppels kat 3 druppels 20 druppels is circa 1 ml.de optimale dosering 1 -

  17.17 Euro

  Ga naar Puur natuur blaas en nieren


Puur natuur arthro

Hondenvoer

  voor soepele beweging. geeft verlichting. goed voor de gewrichten. geschikt voor:kat. hond. paard. ponysamengesteld uit:extracten van curcuma. echte guldenroede solidago virgaurea. wierookboom boswellia. alcohol 35%indicaties: voor alle gewrichten. wordt met name ingezet voor de elleboog-. heup- en kniegewrichten.eigenschappen per ingrediënt: curcumavoor behoud van gezonde cellen en weefsels. geeft verlichting. echte guldenroede solidago virgaureakruidenpreparaten op basis van echte guldenroede solidago virgaurea l. worden al eeuwenlang met succes toegepast bij de behandeling van de urinewegen. goed voor de nierfunctie en urinewegen. in de traditionele chinese geneeskunde is het water-element het meest betrokken bij de gewrichtsfunctie. dit element wordt geassocieerd met de nierenergie. solidago heeft een positief effect op de nierenergie. in de oude chinese filosofie is er de beeldspraak die zegt: "onbalans in de gewrichten wordt door een tekortschietend jing in de nieren opgewekt. zij trekt. scheurt en zwerft als een stuurloze boomstam voort in de traag stromende rivieren lees meridianen aldoor op zoek naar de vrijheid van zee en merg". deze beeldspraak wil zeggen dat er een tekort aan jing essentie bestaat in de nieren. waardoor een algehele malaise ontstaat. een dergelijk tekort geeft volgens de traditionele chinese geneeskunde effecten in de rug. de hersenen. het gebit en in het beenmerg. hippokrates beschreef dat bij een niet goed lopende patient de perverse energie van koude en vocht zich vastzet in het water van de nieren. de koude en het vocht slaan neer op de levensenergie die geankert ligt in de nier en bijnier jing. de beste remedie hiertegen is het opstoken van de temperatuur in de lever en longen het laten zien van woede en het loslaten van angsten nier. boswelliageeft verlichting. de hars van de boom boswellia serrata wordt in de indiase ayurvedische behandeling gebruikt om soepel te bewegen. dosering en toepassing:tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft paard: 20-30 druppels 1-2 x daags hond: 10-15 druppels 1-2 x daags kat: 5-10 druppels 1-2 x daags 1 ml = 20 druppels het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. geef puur arthro tenminste een half uur voor of na het eten. zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen. bewarenpuur arthro blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur. droog en buiten de invloed van direct zonlicht. buiten bereik van kinderen bewaren. de uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. adviezen voor gebruikbij stramme beweging geldt in het algemeen dat het verstandig is om vaak met het dier te wandelen. met name rechtlijnige bewegingen. stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden. en ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten. abrupt stoppen en snel draaien. zoals bijvoorbeeld tijdens het spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen bij honden. moet worden voorkomen. dit vormt een te grote belasting voor de gewrichten. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. contra-indicaties tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. synergie en combinaties met andere productendit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. zoals pijnstillers. geef dit product bij botvorming rond het gewricht in combinatie met puur osteo. voor soepele beweging in de heupen is puur dyspla geïndiceerd. puur glucosamine compleet bevat bouwstoffen voor de aanmaak/opbouw van kraakbeen in de gewrichten en kan zeer goed gecombineerd worden met puur arthro. voor een soepele achterhand kan puur spondy gegeven worden.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur arthro


Puur natuur osteo

Hondenvoer

  geschikt voor: kat. hond. paard. ponysamenstelling: verdunde extracten van gewone smeerwortel symphytum officinale en valkruid arnica montana. verdunning van silicea acidum silicicum. alcohol 20% v/v.indicaties: goed voor de botten en gewrichten. voor een soepele beweging. eigenschappen per ingrediënt: gewone smeerwortel symphytum officinale is goed voor beenvlies. peesweefsel- en gewrichtskapsels. het stimuleert een goede botaanmaak. valkruid arnica montana zorgt voor een soepele beweging. het zorgt voor het herstel van spieren en pezen. silicea acidum silicicum is de bouwsteen van steun- en bindweefsel en bevindt zich in de huid. bindweefsel en kraakbeen. het is goed voor botten en bindweefsel. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering is 1 - 2 x daags: paard 20 - 30 druppels hond 10 - 15 druppels kat 5 - 10 druppels 20 druppels is circa 1 ml.indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek. eventueel verdund met een beetje water. bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. indien een dier het product niet lekker vindt. kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. indien de kat de druppels niet accepteert. doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje. controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. adviezen voor gebruik kijk goed naar de reactie van het dier. geef de nodige rust. maar zorg ook voor beweging. bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. abrupt stoppen en draaien. zoals bijvoorbeeld spelen met andere honden moet worden voorkomen. dit vormt een te grote belasting voor de spieren. pezen en gewrichten. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten puur osteo kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. in combinatie met geconcentreerde omega-3 vetzuren doils kan de werking worden versterkt. combineer puur osteo met puur plus voor extra verlichting. voor soepele gewrichten wordt puur glucosamine compleet of joint comp van phytonics geadviseerd. voor een soepele rug combineer met puur spondy. contra-indicaties gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts. bijwerkingen bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur osteo


Puur natuur glucosamine compleet

Hondenvoer

  voor soepele beweging. goed voor de opbouw van kraakbeen. houdt gewrichten soepel.geschikt voor: paard. ponysamenstelling: per 9 gram: 915 mg glucosamine als -sulfaat 2 kcl. 775 mg chondroïtinesulfaat bovine 90%. 775 mg methylsulfonylmethaan msm. 380 mg calcium als -citraat. 380 mg magnesium als -citraat. 8.97 mg ijzer als - fumaraat. 8.94 mg zink als -l-methionine. 1.29 mg mangaan als -sulfaat. 1291 µg koper als -aminozuurchelaat. 0.988 µg selenium als -l-methionine. boswellia serrata. duivelsklauw harpagophytum procumbens en gember zingiber officinale.indicaties: stijve gewrichten en startkreupelheideigenschappen per ingrediënt: glucosamine als glucosaminesulfaat 2 kcl is de goed opneembare vorm van glucosamine en is goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten. draagt bij aan een soepele beweging chondroïtinesulfaat chondroïtinesulfaten zijn bouwstoffen voor de aanmaak van kraakbeen. het is goed voor de synovia gewrichtsvloeistof en zorgt dus voor een goede smering van de gewrichten. methylsulfonylmethaan msm is een essentieel nutriënt voor gewrichtsweefsel. is dus belangrijk voor de gewrichtsfunctie. calciumcitraat is belangrijk bij de botopbouw. het reguleert de zuur/base balans in het bloed. zorgt voor sterke botten. magnesiumcitraat is belangrijk voor stevigheid van de botten en werkt ontspannend. selenium als -l-methionine is een belangrijke antioxidant. werkt celbeschermend. ijzer als fumaraat goed voor vele stofwisselingsprocessen. ijzer is goed voor het bindweefsel. voor een snel herstel. zink als -l-methioninegoed voor de kraakbeensynthese. bij paarden liever niet geven in combinatie met teveel muesli. door de aanwezigheid van fytinezuur in de muesli wordt zink minder goed geabsorbeerd.koag kag?? mangaan als -sulfaat maakt deel uit van verschillende enzymen. in het bijzonder glycosyltransferases. deze zijn goed voor de aanmaak van glycosaminoglycanen in het kraakbeen. als er teveel fosfor zit in de voeding. dan wordt de opname van mangaan verstoord. koper als -aminozuurchelaat koper is een essentieel bestanddeel van diverse enzymen. waaronder enzymen welke van belangrijk zijn bij bindweefsel- en botvorming. ook werkt koper werkt celbeschermend het is namelijk een belangrijke bouwstof van het antioxidantenzym sod dat weefsel beschermt. boswelia serrata wierookboom zorgt voor soepele beweging. harpagophytum procumbens duivelsklauw helpt bij het herstel. houdt de gewrichten soepel. gember zingiber officinalis voor behoud van gezonde cellen en weefsels. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 2 x daags:paard 1 maatschep pony 2/3 maatschep 1 maatschep bevat ongeveer 9 gram. wanneer uw paard of pony weer soepel loopt kunt u de dosering verlagen naar 1 x daags. indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening kan door het voer gegeven worden. bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. adviezen voor gebruik kijk goed naar de reactie van het dier. geef de nodige rust. maar zorg ook voor beweging. bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden en banden en pezen te versterken. abrupt stoppen en draaien. zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren moet worden voorkomen. dit vormt een te grote belasting voor de spieren. pezen en gewrichten. behandelingsduur het effect wordt meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten puur glucosamine compleet kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie zoals pijnstillers. indien het dier al reguliere pijnstilling gebruikt. combineer dan de eerste tijd beide middelen en bouw zo mogelijk de chemische pijnstillers langzaam af. kijk goed naar de reactie van het dier. gebruik eventueel puur plus voor extra ondersteuning. puur veg omega draagt bij aan een soepele beweging. phytonics omni milk kan uitwendig worden gebruikt om op het gewricht te worden gesmeerd ter ontspanning en verlichting. interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. gemberextracten kunnen het absorptieproces van andere stoffen beïnvloeden alsmede de bloedstolling. contra-indicaties gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts. bijwerkingen bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename van de klachten dosering halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig opbouwen. tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

  34.90 Euro

  Ga naar Puur natuur glucosamine compleet


Puur natuur utero

Hondenvoer

  "geschikt voor: kat, hond, knaagdier, paard, pony, vogelsamenstelling: extracten van kuisboom agnus castus en rode zonnehoed echinacea purpurea. verdunde extracten van troszilverkaas cimicifuga racemosa en vrouwenmantel alchemilla vulgaris. alcohol 35% v/v. indicaties: voor een schone baarmoeder na de geboorte of loopsheid, bij weeënzwakte of vuilen. ter normalisering van de geslachtsfunctie, bij teven die zich niet willen laten dekken. eigenschappen per ingrediënt: kuisboom agnus castus vitex agnus castus ook genoemd monnikspeper bevat antioxidanten en flavonoïden en zorgen voor balans in de hormoonhuishouding. deze bijzondere eigenschap zorgt voor een brede inzetbaarheid bij teven, poezen en merries. agnus castus helpt bij prikkelbaarheid vóór en wisselende stemmingen tijdens de cyclus. rode zonnehoed echinacea purpurea echinacea purpurea is een immunostimulans bij een verminderde weerstand. troszilverkaas cimicifuga racemosa een verdund extract van de troszilverkaars wordt vooral ingezet bij een te lang durende loopsheid. vrouwenmantel alchemilla vulgaris algemeen wordt aangenomen dat de hoge concentratie aan looistoffen 6-8% verantwoordelijk is voor de adstringerende werking. door het looistofgehalte is alchemilla een geschikt uterustonicum. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering is 1 - 4 x daags: paard 20 - 30 druppels hond 10 - 15 druppels kat 5 - 10 druppels20 druppels = circa 1ml.indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. adviezen voor gebruik puur utero wordt gegeven wanneer uteruscontracties en het uitdrijven van inhoud uit de baarmoeder gewenst is. ter begeleiding en bevordering van de geboorte kan puur utero reeds tijdens de bevalling drie keer toegediend worden met een tussentijd van een uur. begin in geval van het achterblijven van een nageboorte ook al tijdens de bevalling met toedienen, drie keer met een tussentijd van 1 uur. na de bevalling wordt aangeraden om gedurende drie dagen puur utero toe te dienen voor het stimuleren van het opschonen van de baarmoeder. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. contra-indicaties niet te gebruiken tijdens de dracht. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. "

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur utero


Puur natuur sinus hond en kat

Hondenvoer

  "geschikt voor: kat, hond, paard, ponysamenstelling: extracten van gewone vlier sambucus nigra, lapacho pau d’arco, rode zonnehoed echinacea purpurea en smalle weegbree plantago lanceolata. verdunde extracten van indiaas longkruid justicia adhatoda en waterhennep eupatorium perfoliatum. alcohol 32% v/v.indicaties: verhoogt de weerstand van het organisme. voor gezonde luchtwegen. geeft verlichting. voor een doelmatige ademhaling. om vrijer te ademen door de neus. verzachtende invloed op de luchtwegen. met name voor katten en kittens.eigenschappen per ingrediënt: echinacea purpurea verhoogt de weerstand. ondersteunt de bronchiale activiteit. pau d’arco lapacho bevordert het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. plantago lanceolata smalle weegbree om vrijer te ademen door de neus, houdt de luchtwegen schoon. sambucus nigra gewone vlier voor behoud van de gezondheid, geeft meer energie. activeert en stimuleert het afweersysteem. detox voor het bloed. indiaas longkruid justicia adhatoda, basaka traditioneel voor gezonde –bovenste- luchtwegen. waterhennep eupatorium perfoliatum de naam eupatorium perfoliatum,ook wel waterhennep, heeft niets met de hennepplant van doen, hoewel de bladeren enige verwantschap doen vermoeden. de indianen in noord-amerika gebruikten eupatorium perfoliatum voor een goede functie van de lever en dronken thee van deze plant voor verhoging van de weerstand. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering is 1 - 3 x daags: paard 15 druppelskat 5 druppelshond 10 druppels 20 druppels is circa 1 ml.indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten puur sinus, puur l-lysine compleet en puur weerstand of phytonics immuboost kunnen in combinatie worden gebruikt. contra-indicaties tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. "

  17.17 Euro

  Ga naar Puur natuur sinus hond en kat


Puur calendula zalf

Hondenvoer

  Puur calendula zalf; bij wonden/wondjes en voor een droge, schilferige huid. geschikt voor: mens, kat, hond, knaagdier, paard, pony, vogelindicaties: bij wonden/wondjes en voor een droge, schilferige huid.samenstelling: een extract van calendula officinalis, capsella bursa-pastoris en equisetum arvense. basiscrème.eigenschappen per ingrediënt: capsella bursa-pastoris herderstasje werkt bloedstelpend wat van pas komt bij schaafwonden die slecht genezen of als ‘eerste hulp’ bij bloedende wonden. equisetum heermoes is een plant die bloedstelpend werkt en daarnaast een licht vochtafdrijvende werking heeft. equisetum gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid.calendula officinalis goudsbloem bevordert de aanmaak van het granulatieweefsel waardoor de wond zich op een mooie manier sluit en littekenvorming wordt voorkomen. capsella bursa-pastoris herderstasje werkt bloedstelpend wat van pas komt bij schaafwonden die slecht genezen of als ‘eerste hulp’ bij bloedende wonden. equisetum arvense heermoes werkt ook bloedstelpend en heeft daarnaast een licht vochtafdrijvende werking het gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid. dosering en toepassingtenzij arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 2 - 3 x daags op de wondoppervlakte aanbrengen. bescherm de wond of aangedane plek tegen schuren, likken en krabben. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden toegepast. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. wanneer de wond genezen is, kan phytonics scar cream gebruikt worden om het litteken soepel te houden en te vervagen. contra-indicaties in sommige gevallen kan puur calendula zalf, door zijn stimulerende effect op de granulatiefase, hypergranulatie veroorzaken. de wond vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. houd daarom de wond tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel vol granuleert. wacht in deze gevallen tot de wond netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van calendula zalf om littekenvorming te voorkomen. de inzet van calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.

  12.81 Euro

  Ga naar Puur calendula zalf


Puur natuur drainage

Hondenvoer

  als halfjaarlijkse reiniging. na of bij het langdurig gebruik van medicijnen.geschikt voor: mens. kat. hond. paard. ponysamenstelling: extracten van artisjok. asperge. berendruif. berk. canadese geelwortel. driekleurig viooltje. duizendguldenkruid. grote engelwortel. grote klis. guldenroede. heermoes. javaanse kurkumawortel. jeneverboom. kattenklauw. kattensnor. kleefkruid. mariadistel. paardenbloem. rozemarijn en zwarte bes. verdunde extracten van vrouwenmantel. zuurbes en stinkende gouwe. alcohol 35% v/v. indicaties: als halfjaarlijkse reiniging. na of bij het langdurig gebruik van medicijnen. bij een verstoord immuunsysteem. na narcose. alle dieren worden belast met afvalstoffen uit de lucht. het water. voeding en soms medicatie. puur drainage stimuleert blaas en nieren. de spijsverteringsfunctie en de werking van het lymfestelsel. het zorgt ervoor dat het lichaam aan het werk gezet wordt om aanwezige afvalstoffen sneller uit te scheiden en versterkt het immuunsysteem.eigenschappen per ingrediënt: werking van de bestanddelen reinigend. diuretisch.dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 1 - 3 x daags:paard 20 druppelspony 15 druppels20 druppels = circa 1 ml.de optimale dosering 2 - 3 x daags:hond > 25 kg 15 druppelshond 10 - 25 kg 10 druppelshond < 10 kg 5 druppelskat 3 druppels20 druppels = circa 1 ml.indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek. eventueel verdund met een beetje water. bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. indien een dier het product niet lekker vindt. kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. indien de kat de druppels niet accepteert. doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje. controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. adviezen voor gebruik wanneer puur drainage wordt gegeven als reinigingskuur is de duur van de behandeling gemiddeld 4 weken. er wordt geadviseerd om twee keer per jaar een reinigingskuur te geven. ter ondersteuning bij een verstoord immuunsysteem. chronische ontstekingen of na aandoeningen waarbij veel afval- en gifstoffen circuleren kan puur drainage langer worden ingezet. wanneer dit product langere tijd wordt gegeven is het raadzaam om na 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden.behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. bij voedingsovergevoeligheden wordt geadviseerd puur drainage in te zetten in combinatie met puur probiotica. gebruik voor een gezonde huid en vacht bij een overgevoeligheid voor vlooien. huisstofmijt of staphylococcen in combinatie met puur huid. bij kriebelende huid in combinatie met puur jeuk. bij hotspots in combinatie met puur hotspot.  voor de staart en manen in combinatie met puur allergie en puur culico. uitwendig kunnen de aangedane plekken worden ingesprayd met puur sme-lotion. voor de hoeven in combinatie met puur probiotica en puur podo. voor de spieren in combinatie met puur spieropbouw. bij pollen en stuifmeel in de lucht. in combinatie met puur pollen. voor de gewrichten in combinatie met puur glucosamine compleet. en voor een gezonde huid in de kootholte in combinatie met puur moc.contra-indicaties tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

  17.17 Euro

  Ga naar Puur natuur drainage


Puur natuur omega3

Hondenvoer

  voor soepele bewegings. voor een gezonde huid en vacht. voor het hart. bij overgevoeligheden. voor gezonde darmen. voor het immuunsysteem. voor geestelijke gezondheid.geschikt voor: mens. kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogelsamenstelling: per capsule visolie 1000 mg waarvan epa 180 mg en dha 120 mg. 0.3 % vitamine e d-alpha-tocopherol. indicaties: voor soepele gewrichten en voor een goede vachtconditie. bij erge verharing of een rode huid. als standaard aanvulling op de voeding voor het behoud van een gezonde huid- en vachtconditie. eigenschappen per ingrediënt: de meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen worden onderverdeeld in twee grote families: de omega-3 familie alfa-linoleenzuurgroep en de omega-6 familie linolzuurgroep. omdat het dierenlichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken moeten omega-3 en omega-6 vetzuren via het voer of supplementering worden binnengekregen. deze essentiële vetzuren werden vroeger ook wel vitamine f genoemd. in de twintigste eeuw is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in de voeding sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. het toenemend gebruik van plantaardige oliën en vetten. die rijk zijn aan omega-6 vetzuren. stimuleert de vorming van arachidonzuur. ten koste van epa en dha. arachidonzuur zelf is in de westerse voeding overvloedig aanwezig. geschat wordt dat de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in de westerse voeding ongeveer 20-25 : 1 is. onderzoekers stellen dat een verhouding van ongeveer 5 :1 wenselijker is. evolutionair gezien heeft de hond en zijn voorlopers miljoenen jaren omega-6 en omega-3 in een verhouding van waarschijnlijk 1:1 geconsumeerd. het enzym delta-6-desaturase reguleert zowel de omzetting van linolzuur naar dgla als de omzetting van ala naar uiteindelijk epa. bij een overmaat van linolzuur heeft dat tot gevolg dat ala het enzym nauwelijks meer kan gebruiken. en er dus nauwelijks meer epa en dha wordt gevormd. dit enzym is al de langzaamste stap in de keten en de werking van dit enzym wordt ook nog eens geremd door vele factoren in de voeding o.a. transvetzuren. verzadigde vetten. tekorten aan zink. magnesium en/of vitamine b6. alcohol en metabole factoren hyper-cholesterolemie. diabetes. bepaalde medicijnen. dit heeft tot gevolg dat in onze westerse samenleving veel dieren zelf nauwelijks meer gla en epa kunnen vormen. en dat deze vetzuren dus via de voeding moeten worden aangevoerd. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 1 x daags: dosering langzaam opbouwen.hond 1 - 3 capsuleskat 1 - 2 capsules toediening rechtstreeks in de bek/mond of door het voer. adviezen voor gebruik in een acute situatie mag de dosering op advies van een dierenarts worden verhoogd. bij toediening van omega-3 olie kan in het begin dunne ontlasting optreden. bouw eventueel langzaam op. behandelingsduur omega-3 vetzuren worden ingebouwd in de celmembranen. dit is een proces van enkele dagen tot 2 weken. het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. bewaren na openen in de koelkast bewaren. onder invloed van licht en zuurstof kan de werkzaamheid van de meervoudig onverzadigde vetzuren afnemen. buiten bereik van kinderen houden. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. contra-indicaties in de aangegeven dosering zijn geen contra-indicaties bekend. bijwerkingen bij gebruik van hoge doses visolie meer dan 5 gram epa + dha per dag bestaat het risico op dunne ontlasting. interacties omdat omega-3 vetzuren de eigenschap hebben bloedklontering tegen te gaan. kunnen bij dieren die bloedverdunners gebruiken. een tekort aan vitamine k vertonen of andere medicijnen gebruiken die de bloedstolling remmen aspirine. interne bloedingen ontstaan bij gebruik van hoge doses omega-3 vetzuren meerdan 5 gram epa + dha. in die gevallen wordt aangeraden de dosering aan te passen. het effect op de bloedstolling door omega-3 vetzuren is na 6 weken behandeling maximaal.

  16.82 Euro

  Ga naar Puur natuur omega3


Puur natuur spondy

Hondenvoer

  geschikt voor: kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogelsamenstelling: extracten van curcuma curcuma longa. echte guldenroede solidago virgaurea en wierook boswellia serrata. verdunde extracten van duivelsklauw harpagophytum procumbens en kattensnor orthosiphon stamineus. alcohol 35% v/v.indicaties: voor de achterhand. goed voor de rug. voor soepele beweging. geeft verlichting. eigenschappen per ingrediënt: curcuma voor een gezonde achterhand. voor behoud van gezonde cellen en weefsels. geeft verlichting. echte guldenroede solidago virgaurea goed voor de rug en urinewegen. voor afvoer van afvalstoffen. detox. wierookboom boswellia bevordert het natuurlijk afweersysteem en geeft verlichting. duivelsklauw harpagophytum procumbens voor de achterhand. geeft verlichting. voor een soepele beweging en makkelijk opstaan uit de mand. kattensnor orthosiphon stamineus goed voor de heup-gewrichten. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering is 1 - 2 x daags: hond 10 - 15 druppelskat 5 - 10 druppels 20 druppels is circa 1 ml. indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. geef dan de maximale dosering van één dag. ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. toediening geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek. eventueel verdund met een beetje water. bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. indien een dier het product niet lekker vindt. kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. indien de kat de druppels niet accepteert. doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje. controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. adviezen voor gebruik kijk goed naar de reactie van het dier. geef de nodige rust. maar zorg ook voor beweging. bij stramme beweging geldt in het algemeen dat het verstandig is om vaak met het dier te wandelen. met name rechtlijnige bewegingen. stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden. en ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten. abrupt stoppen. springen en snel draaien. zoals bijvoorbeeld tijdens het spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen bij honden. moet worden voorkomen. dit vormt een te grote belasting voor de gewrichten. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. dit product kan blijvend worden gegeven. het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. zoals pijnstillers. gebruik. naast een gedoseerde beweging. puur spieropbouw of phytonics muscle support voor extra spierkracht. puur plus geeft extra verlichting. contra-indicaties tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. dit betekent dat het dier reageert op het product. bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

  16.66 Euro

  Ga naar Puur natuur spondy


Puur natuur veg omega

Hondenvoer

  geschikt voor: mens. kat. hond. knaagdier. paard. pony. vogelsamenstelling: lijnzaadolie. pompoenpitolie. olijfolie. tarwekiemolie. teunisbloemolie. borage-olie en 1% vitamine e d-alpha-tocopherol.indicaties: voor soepel bewegen. voor een gezonde huid en vacht. bij verharing tijdens de seizoenswisselingen. voor een heldere geest en alertheid en voor meer energie. eigenschappen per ingrediënt: lijnzaadolie bevat veel alfa-linoleenzuur ala. onderzoek heeft aangetoond dat lijnzaad gunstig is voor het hart- en vatenstelsel. een regulerend effect heeft op het oestrogeengehalte en verzachtend werkt op het verteringssysteem. pas op: geef uw dier nooit rauwe lijnolie! dit is een basis voor stopverf en leidt tot vervetting. pompoenpitolie voor een gezonde prostaat en gezonde nieren. deze olie beschermt en herstelt de slijmhuid van de urinewegen. onder meer door de fytosterolen waar de pompoenpitolie rijk aan is. olijfolie is rijk aan onverzadigde vetten. vooral oliezuur omega-9 . olijfolie is een voedende. reinigende en ontslakkende olie. deze olie wordt. door zijn verwarmende werking. ook ingezet bij algehele zwakte en voor de spieren en gewrichten. tarwekiemolie is rijk aan vitamine e en bevordert het uithoudingsvermogen en de bloedsomloop. deze olie reguleert de hartslag bij inspanning. geeft energie en is gunstig voor de huid. tarwekiemolie bevat daarnaast ook caroteen. lecithine en sporenelementen. het percentage meervoudigonverzadigde verzuren is hoog 80% en het merendeel hiervan is linolzuur. teunisbloemolie en borage-olie bevatten meervoudig onverzadigde vetzuren mov. waaronder linolzuur en gammalinoleenzuur gla en weinig verzadigde vetzuren. linolzuur komt rijkelijk voor in veel plantaardige oliën. maar voor gla zijn teunisbloemolie en borage-olie de bronnen. het lichaam gebruikt deze vetzuren voor de groei van celmembranen en omzetting in gunstige prostaglandines. borage-olie bevat van nature naast gla ook zink. magnesium en de vitamines b6 en b8. linolzuur moet eerst worden omgezet in gla voordat het lichaam het kan gebruiken voor de vorming van prostaglandines. vitamine e d-alpha-tocopherol is een essentiële. in vet oplosbare vitamine. in de natuur komen diverse vormen voor. maar de biologisch meest actieve vorm is alfa-tocopherol. vitamine e wordt vooral opgeslagen in de spieren. het vetweefsel en de lever. als antioxidant heeft vitamine e de mogelijkheid met zuurstof een verbinding aan te gaan en de vetten en het in vet oplosbare vitamine a tegen afbraak en omzetting in schadelijke stoffen te beschermen. dosering en toepassing: tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.de optimale dosering 1 x daags:paard 1 - 2 eetlepelshond 2 - 4 theelepelskat 2 - 3 theelepels 1 eetlepel bevat circa 15 ml 1 theelepel bevat circa 1.5 ml toediening puur veg omega kan over het voer gegeven worden. adviezen voor gebruik puur veg omega kan dagelijks worden gegeven voor onbepaalde tijd. deze vetzuren behoren tot de basissuppletie voor gezonde dieren. behandelingsduur in een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. in het begin kan een hogere dosering nodig zijn. dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. bewaren vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20c. buiten bereik van kinderen houden. de houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. synergie en combinaties met andere producten dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. contra-indicaties tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. bijwerkingen tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

  19.06 Euro

  Ga naar Puur natuur veg omega