Alles voor paarden en pony's : Health Care/HoofCare/Biotin

Trikem Vimital Biotin liquid

Health Care/HoofCare/Biotin

  Biotine vloeibaar Sterk concentraat, gearomatiseerd met melasse Biotine is een sterk concentraat, gearomatiseerd met melasse waardoor het extra smakelijk is. De vloeistof is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig in te nemen voor het paard. Biotine is noodzakelijk voor celgroei, productie van vetzuur en de stofwisseling van vet en aminozuren. Het is ook betrokken bij de citroenzuurcyclus en het handhaven van een constant bloedsuikerniveau. Tekort kan vermoeidheid, huidproblemen en slechte eetlust veroorzaken. Hoge doses biotine hebben verbeteringen getoond, inclusief de kwaliteit en groei van de hoeven GebruikBiotine (vitamine H) verbetert hoefgroei en -kwaliteit. Het is ook een eerste vereiste voor het paart om eiwitten in de voeding op te nemen. Verbetert hoefelasticiteit en vermindert scheuren hoef. Voldoende biotine is een essentiële kwaliteit in de hoefgroei van het paard. Draagt ook bij aan een betere vacht. DoseringDagelijks 10 ml (15 mg pure biotine) voor het grote paard (550 kg) in het voer. Andere paarden in verhouding tot lichaamsgewicht of op voorschrift dierenarts. Bij slechte hoeven kan deze hoeveelheid worden verhoogd. Technische omschrijving: Biotine 63%.Melasse 1500 mg.

  19.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Biotin liquid


Trikem Vimital Biotin 4000g

Health Care/HoofCare/Biotin

  Biotine Voor betere hoefkwaliteit en inname van eiwitten Biotine is noodzakelijk voor celgroei, productie van vetzuur en de stofwisseling van vet en aminozuren. Het is ook betrokken bij de citroenzuurcyclus en het handhaven van een constant bloedsuikerniveau. Tekort kan vermoeidheid, huidproblemen en slechte eetlust veroorzaken. Hoge doses biotine hebben verbeteringen getoond, inclusief de kwaliteit en groei van de hoeven. Technische omschrijving: Dosering:30 ml per dag (=15 mg pure biotine) voor groot paard (550 kg). Genoeg voor 45 dagen per kg. Anderen in verhouding tot lichaamsgewicht of volgens richtlijnen dierenarts.INGREDIËNTEN per 100 g:Biotine 100% 66 mg.Dextrose100 g. Gebruiksaanwijzingen: Biotine (vitamine H) verbetert hoefgroei en -kwaliteit. Het is ook een eerste vereiste voor het paart om eiwitten in de voeding op te nemen. Verbetert hoefelasticiteit en vermindert scheuren hoef. Voldoende biotine is een essentiële kwaliteit in de hoefgroei van het paard. Draagt ook bij aan een betere vacht.

  59.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Biotin 4000g


Trikem Vimital Biotin 1000 g

Health Care/HoofCare/Biotin

  Biotine Voor betere hoefkwaliteit en inname van eiwitten Biotine is noodzakelijk voor celgroei, productie van vetzuur en de stofwisseling van vet en aminozuren. Het is ook betrokken bij de citroenzuurcyclus en het handhaven van een constant bloedsuikerniveau. Tekort kan vermoeidheid, huidproblemen en slechte eetlust veroorzaken. Hoge doses biotine hebben verbeteringen getoond, inclusief de kwaliteit en groei van de hoeven Gebruik Biotine (vitamine H) verbetert hoefgroei en -kwaliteit. Het is ook een eerste vereiste voor het paart om eiwitten in de voeding op te nemen. Verbetert hoefelasticiteit en vermindert scheuren hoef. Voldoende biotine is een essentiële kwaliteit in de hoefgroei van het paard. Draagt ook bij aan een betere vacht. Dosering 30 ml per dag (=15 mg pure biotine) voor groot paard (550 kg). Genoeg voor 45 dagen per kg. Anderen in verhouding tot lichaamsgewicht of volgens richtlijnen dierenarts. INGREDIËNTEN per 100 g * Biotine 100% 66 mg * Dextrose100 g

  20.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Biotin 1000 g


Mühldorfer Biotine Beta Plus, 750g

Health Care/HoofCare/Biotin

  Hoogkwalitatief biotine preparaat met organisch gebonden zink. Mühldorfer Biotine Beta Plus is een multifunctioneel preparaat dat pezen en gewrichten verstevigt, hoefgroei bevordert en de kroonrand, bindweefsel, hoef en huid versterkt.Biotine is een essentiële vitamine die een belangrijke rol speelt bij de vorming van het stabiele eiwit creatine (hoorn) in huid, vacht en hoeven. Zink is belangrijk voor de groei en vernieuwing van huid, vacht en hoorncellen. Diatomeeënaarde helpt te voorzien in de behoefte aan kiezelzuur van je paard en stimuleert en versterkt de huid. Technische omschrijving: Samenstelling: geschilferd soja extract, stoomverwarmd, kiezelgoer, biotine-zink-zwavel premix.

  47.95 Euro

  Ga naar Mühldorfer Biotine Beta Plus, 750g


Mühldorfer Biotine Beta Plus, 3kg

Health Care/HoofCare/Biotin

  Hoogkwalitatief biotine preparaat met organisch gebonden zink. Mühldorfer Biotine Beta Plus is een multifunctioneel preparaat dat pezen en gewrichten verstevigt, hoefgroei bevordert en de kroonrand, bindweefsel, hoef en huid versterkt.Biotine is een essentiële vitamine die een belangrijke rol speelt bij de vorming van het stabiele eiwit creatine (hoorn) in huid, vacht en hoeven. Zink is belangrijk voor de groei en vernieuwing van huid, vacht en hoorncellen. Diatomeeënaarde helpt te voorzien in de behoefte aan kiezelzuur van je paard en stimuleert en versterkt de huid. Technische omschrijving: Samenstelling: geschilferd soja extract, stoomverwarmd, kiezelgoer, biotine-zink-zwavel premix.

  149.00 Euro

  Ga naar Mühldorfer Biotine Beta Plus, 3kg


Sectolin Biotin, 1 kg

Health Care/HoofCare/Biotin

  Voor een gezonde hoefgroei. Aanvullend voer voor paarden. Ter verstrekking van extra biotine, voor een gezonde hoefgroei. Technische omschrijving: SAMENSTELLING:Dextrose, Calcium carbonaat, Natrium chloride.GEHALTEN:Ruw eiwit 0,2 %As 12 %Ruwe celstof < 0.1 %Calcium 4,5 %Ruw vet < 0.1 %Natrium 0,2 %ADDITIEVEN (PER KG) NUTRITIONELE ADDITIEVEN:Biotine 2400 mg. Gebruiksaanwijzingen: DOSERING:Pony gr/dag: 10. Bij slechte hoeven gr/dag: 20.Veulen gr/dag: 10. Bij slechte hoeven gr/dag: 20.Paard gr/dag: 20. Bij slechte hoeven gr/dag: 40.Een emmer van 1 kg is bij een dagelijkse dosering van 20 gr voldoende voor ca. 50 dagen.BEWAREN:Hersluit met deksel. Op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaren.Hersluit met deksel. Op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaren.Buiten bereik van kinderen houden.

  34.95 Euro

  Ga naar Sectolin Biotin, 1 kg


BiotinForte 3 kg

Health Care/HoofCare/Biotin

  Voor sterke en elastische hoeven. Broze of brokkelige hoeven kun je maar op één manier ondersteunen, van binnenuit! Pavo BiotinForte rekent af met gehavende hoeven en geeft de hoeven extra elasticiteit. Voor het beste resultaat bij dit langzame proces ondersteun je je paard minimaal 4 maanden met Pavo BiotinForte . Met de hoeven zal ook het haarkleed een mooie, gezonde uitstraling krijgen. Pavo BiontinForte bevat naast een hoge concentratie biotine ook alle elementaire bouwstoffen voor hoeven en haar zoals aminozuren, lecithine, koper, zink, mangaan en zwavel, en is daarmee een compleet hoefverzorgingssupplement. Eigenschappen: * Hoge concentratie biotine * Bevat alle elementaire bouwstoffen voor hoeven en haar zoals aminozuren, lecithine, * Koper, zink, mangaan en zwavel Technische omschrijving: Samenstelling:LuzerneTarwevoerbloemLijnzaadschilfersLecithineDextroseVitamine gehaltes (per kg)Vitamine B6 300 mgD-Biotine 200.000 mcgLecithine 40 gMethionine 50 gGewaarborgde gehaltesEnergie ( EWPa) 0,65 Unit/ kgRuw eiwit 16 %Ruw vet 7 %Ruwe celstof 14 %Ruw as 7 %Suiker 4 %Zetmeel 13 %Lecithine 4 %Methionine 5,0 %Mineralen en sporenelementen (per kg)Calcium 0,6 %Fosfor 0,5 %Natrium 0,01 %Kalium 1,3 %Magnesium 0,2 %Koper 800 mgZink 4.000 mgVerpakking:Zakgoed 3 kg. Gebruiksaanwijzingen: Toepassing:Voor alle paarden met slechte hoevenVoedingsadvies gram per day: 100 Horse (600 kg), 50 Pony (300 kg) Houdbaarheid:Houdbaarheid 18 mth.Bewaaradvies:Koel, droog en donker bewaren. Na gebruik de Verpakking hersluiten.

  49.95 Euro

  Ga naar BiotinForte 3 kg


Trikem Vimital Hoof

Health Care/HoofCare/Biotin

  Bra hov Verbetert hoefgroei en stevigheid Een voedingssupplement met biotine, zink, MSM en geselecteerde aminozuren, alle substanties in de hoefstructuur. Zink in een gecheleerde vorm (gebonden aan eiwit) dat eenvoudig wordt opgenomen. Biotine is erkend als goed supplement voor paarden met slechte hoeven. VIMITAL Bra Hov is een compleet supplement met biotine en alle andere substanties die nodig zijn voor goede hoefgroei. Heeft aangetoond een goed effect te hebben op paarden met slechte hoefkwaliteit en groei. Vermindert de kans dat de hoef scheurt en laat een duidelijke "voor-na" grens zien bij de groei van de hoef. Aanbevolen als biotinesupplementen niet het gewenste effect hebben. Gebruik Heeft een aantoonbaar goed effect op paarden met slechte hoefkwaliteit en -groei. Vermindert de kans dat de hoef scheurt en laat een duidelijke "voor-na" grens zien bij de groei van de hoef. Aanbevolen wanneer biotinesupplementen alleen niet het gewenste effect hebben. Dosering 30 ml per dag (ong. 20 gram) voor groot paard (550 kg). Eén pakket is voldoende voor 50 dagen. Anderen in verhouding tot lichaamsgewicht of volgens richtlijnen dierenarts. INGREDIËNTEN per 20 g * Biotine 15 mg * Lecithine 1250 mg * Methionine 1250 mg * Lysine 70 mg * Glycine 50 mg * Tyrosine 40 mg * Vitamine A 12500 IE * Vitamine D 2500 IE * Gecheleerd zink 62,5 mg * Magnesium 410 mg * Fosfor 34 mg * Calcium 25 mg * MSM 1250 mg

  30.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Hoof


Trikem Vimital Hoof, 4000 g

Health Care/HoofCare/Biotin

  Bra hov Verbetert hoefgroei en stevigheid Een voedingssupplement met biotine, zink, MSM en geselecteerde aminozuren, alle substanties in de hoefstructuur. Zink in een gecheleerde vorm (gebonden aan eiwit) dat eenvoudig wordt opgenomen. Biotine is erkend als goed supplement voor paarden met slechte hoeven. VIMITAL Bra Hov is een compleet supplement met biotine en alle andere substanties die nodig zijn voor goede hoefgroei. Heeft aangetoond een goed effect te hebben op paarden met slechte hoefkwaliteit en groei. Vermindert de kans dat de hoef scheurt en laat een duidelijke "voor-na" grens zien bij de groei van de hoef. Aanbevolen als biotinesupplementen niet het gewenste effect hebben. Technische omschrijving: Dosering:30 ml per dag (ong. 20 gram) voor groot paard (550 kg). Eén pakket is voldoende voor 50 dagen. Anderen in verhouding tot lichaamsgewicht of volgens richtlijnen dierenarts.INGREDIËNTEN per 20 g:Biotine 15 mg.Lecithine 1250 mg.Methionine 1250 mg.Lysine 70 mg.Glycine 50 mg.Tyrosine 40 mg.Vitamine A 12500 IE.Vitamine D 2500 IE.Gecheleerd zink 62,5 mg.Magnesium 410 mg.Fosfor 34 mg.Calcium 25 mg.MSM 1250 mg. Gebruiksaanwijzingen: Heeft een aantoonbaar goed effect op paarden met slechte hoefkwaliteit en -groei. Vermindert de kans dat de hoef scheurt en laat een duidelijke "voor-na" grens zien bij de groei van de hoef. Aanbevolen wanneer biotinesupplementen alleen niet het gewenste effect hebben.

  99.00 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Hoof, 4000 g


Havens EquiForce Foot, 1kg

Health Care/HoofCare/Biotin

  Biotine met MSM, aminozuren, vitaminen en sporenelementen. EquiForce Foot is een geconcentreerd en eenvoudig opneembaar supplement met alle voedingsstoffen en bouwstenen - in de juiste verhoudingen - die nodig zijn voor de ontwikkeling en ondersteuning van sterke en gezonde hoeven. Met één dagelijkse dosering krijgt een paard 75 mg biotine binnen in combinatie met een hoge dosis MSM (organische zwavel), biergist, essentiële aminozuren, vitaminen en eenvoudig absorbeerbare gecheleerde sporenelementen. De hoogwaardige, veelzijdige samenstelling en samenwerking tussen de ingrediënten ondersteunt de hele hoef en verzekert de vorming van gezonde en sterke hoorn. Raadzaam voor paarden met broze, breekbare hoorn, terugkerende abcessen, slechte hoorngroei, hoefbevangenheid of witte lijn ziekte. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om het product minimaal 6 maanden te verstrekken vanwege de trage groei van de hoorn. Echter na 1 à 2 maanden is het eerste resultaat reeds zichtbaar.Geen gezonde hoeven, geen paard.Gezonde hoeven zijn een eerste vereiste voor een gezond en functioneel paard. Hoefproblemen resulteren in verminderde prestaties en veroorzaken vaak veel zorgen en hoge hoefsmidkosten. Hoefproblemen zijn vaak complex en vereisen, naast een geschoolde hoefsmid, verschillende voedingsstoffen zoals speciale vitaminen, aminozuren, sporenelementen etc. Biotine is slechts één van de bouwstenen die nodig zijn voor de groei en gezondheid van de hoorn, pure biotine zonder de nodige toevoegingen heeft slechts een gelimiteerd effect.Paarden kunnen (meestal) zelf biotine aanmaken.Onder optimale omstandigheden kunnen dikke darmbacteriën voldoende biotine aanmaken, om zelfvoorzienend te zijn. Diverse factoren kunnen echter een verlaagde productie veroorzaken van deze vitaminen en dit betekent direct een tekort. Veruit de meest voorkomende oorzaak is te weinig en/of slechte kwaliteit ruwvoer. Maar ook een zetmeelrijk dieet (voornamelijk granen), een suikerrijk dieet, ouderdom, genetica, hoefbevangenheid en zelfs (nog) onbekende factoren kunnen hoefproblemen veroorzaken. Zodra problemen zich voordoen is het ten eerste belangrijk om over te stappen naar hoogwaardig ruw- en krachtvoer (indien nog niet het geval). Ten tweede is ondersteuning met een adequaat biotine supplement noodzakelijk. EquiForce Foot is hier uitermate geschikt voor.Minimaal zes maanden bijvoeren voor een volledig herstel van de hoorn. Indien de oorzaak niet weggenomen kan worden (ouderdom/genetica) kan een permanente verstrekking noodzakelijk zijn.Smaakvol:EquiForce Foot is smaakvol en gezond, gebaseerd op luzerne, natuurlijke kruiden en natuurlijke aroma's. Technische omschrijving: Ingrediënten:Biotine, Vit. B mix, luzerne, biergist, gecheleerde koper en zink, lysine, methionine, cysteine, fenegriek, MSM, Vit. C, eleniumgist, koolzaadolie, steranijs olie, antioxidanten.per KG: per 15 g:Biotine 5.000 mg 75 mg.Vitamine B1 1.700 mg 25 mg.Vitamine B2 3.000 mg 45 mg.Vitamine B6 1.700 mg 25 mg.Vitamine B12 8,0 mg 0,1 mg.Vitamine C 20.000 mg 300 mg.Lysine 60.000 mg 900 mg.Methionine+Cysteine 180.000 mg 2.700 mg.MSM 40.000 mg 600 mg.Zink (Zn) 15.000 mg 225 mg.Koper (Cu) 4.000 mg 60 mg.Selenium (Se) 30 mg 0,5 mg .. Gebruiksaanwijzingen: Dagelijkse dosering:Paarden: 15 gram/dag (1 schep).Pony's: 7,5 gram/dag (0,5 schepje).Hogere dosering alleen op aanraden van een dierenarts.Verpakking:Emmer 1 kg.Bewaaradvies:Droog en onder 25 graden Celsius bewaren. Beschermen tegen zonlicht en verpakking na gebruik sluiten.

  74.95 Euro

  Ga naar Havens EquiForce Foot, 1kg


Havens EquiForce Foot, 3kg

Health Care/HoofCare/Biotin

  Biotine met MSM, aminozuren, vitaminen en sporenelementen. EquiForce Foot is een geconcentreerd en eenvoudig opneembaar supplement met alle voedingsstoffen en bouwstenen - in de juiste verhoudingen - die nodig zijn voor de ontwikkeling en ondersteuning van sterke en gezonde hoeven. Met één dagelijkse dosering krijgt een paard 75 mg biotine binnen in combinatie met een hoge dosis MSM (organische zwavel), biergist, essentiële aminozuren, vitaminen en eenvoudig absorbeerbare gecheleerde sporenelementen. De hoogwaardige, veelzijdige samenstelling en samenwerking tussen de ingrediënten ondersteunt de hele hoef en verzekert de vorming van gezonde en sterke hoorn. Raadzaam voor paarden met broze, breekbare hoorn, terugkerende abcessen, slechte hoorngroei, hoefbevangenheid of witte lijn ziekte. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om het product minimaal 6 maanden te verstrekken vanwege de trage groei van de hoorn. Echter na 1 à 2 maanden is het eerste resultaat reeds zichtbaar.Geen gezonde hoeven, geen paard.Gezonde hoeven zijn een eerste vereiste voor een gezond en functioneel paard. Hoefproblemen resulteren in verminderde prestaties en veroorzaken vaak veel zorgen en hoge hoefsmidkosten. Hoefproblemen zijn vaak complex en vereisen, naast een geschoolde hoefsmid, verschillende voedingsstoffen zoals speciale vitaminen, aminozuren, sporenelementen etc. Biotine is slechts één van de bouwstenen die nodig zijn voor de groei en gezondheid van de hoorn, pure biotine zonder de nodige toevoegingen heeft slechts een gelimiteerd effect.Paarden kunnen (meestal) zelf biotine aanmaken.Onder optimale omstandigheden kunnen dikke darmbacteriën voldoende biotine aanmaken, om zelfvoorzienend te zijn. Diverse factoren kunnen echter een verlaagde productie veroorzaken van deze vitaminen en dit betekent direct een tekort. Veruit de meest voorkomende oorzaak is te weinig en/of slechte kwaliteit ruwvoer. Maar ook een zetmeelrijk dieet (voornamelijk granen), een suikerrijk dieet, ouderdom, genetica, hoefbevangenheid en zelfs (nog) onbekende factoren kunnen hoefproblemen veroorzaken. Zodra problemen zich voordoen is het ten eerste belangrijk om over te stappen naar hoogwaardig ruw- en krachtvoer (indien nog niet het geval). Ten tweede is ondersteuning met een adequaat biotine supplement noodzakelijk. EquiForce Foot is hier uitermate geschikt voor.Minimaal zes maanden bijvoeren voor een volledig herstel van de hoorn. Indien de oorzaak niet weggenomen kan worden (ouderdom/genetica) kan een permanente verstrekking noodzakelijk zijn.Smaakvol:EquiForce Foot is smaakvol en gezond, gebaseerd op luzerne, natuurlijke kruiden en natuurlijke aroma's. Technische omschrijving: Ingrediënten:Biotine, Vit. B mix, luzerne, biergist, gecheleerde koper en zink, lysine, methionine, cysteine, fenegriek, MSM, Vit. C, eleniumgist, koolzaadolie, steranijs olie, antioxidanten.per KG: per 15 g:Biotine 5.000 mg 75 mg.Vitamine B1 1.700 mg 25 mg.Vitamine B2 3.000 mg 45 mg.Vitamine B6 1.700 mg 25 mg.Vitamine B12 8,0 mg 0,1 mg.Vitamine C 20.000 mg 300 mg.Lysine 60.000 mg 900 mg.Methionine+Cysteine 180.000 mg 2.700 mg.MSM 40.000 mg 600 mg.Zink (Zn) 15.000 mg 225 mg.Koper (Cu) 4.000 mg 60 mg.Selenium (Se) 30 mg 0,5 mg . Gebruiksaanwijzingen: Dagelijkse dosering:Paarden: 15 gram/dag (1 schep).Pony's: 7,5 gram/dag (0,5 schepje).Hogere dosering alleen op aanraden van een dierenarts.Verpakking:Emmer 1 kg.Bewaaradvies:Droog en onder 25 graden Celsius bewaren. Beschermen tegen zonlicht en verpakking na gebruik sluiten.

  169.00 Euro

  Ga naar Havens EquiForce Foot, 3kg