Alles voor paarden en pony's : Health Care/EquineSuppl/Performance

Trikem Vimital Energy Pro Balance 5 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Energie uit verschillende vetzuren. VIMITAL ENERGY Pro Balance is een olie met verschillende vetzuurlengtes die eenvoudig worden opgenomen en bieden grofweg 3,5 keer zoveel energie dan normaal.VIMITAL ENERGY Pro Balance is een olie met verschillende vetzuurlengtes die eenvoudig worden opgenomen en bieden grofweg 3,5 keer zoveel energie dan normaal. Supplement voor de voeding voor meer energie en minder zetmeel. Vet is aangenaam voor de darmen en beĆÆnvloed niet het temperament van het paard. Het paard krijgt tot 75% van zijn energie van ruwvoer en heeft beperkte mogelijkheden om energie op te nemen uit zetmeel en vet. Het verhogen van de concentratie voor prestatiegerichte paarden met hoge energie eisen heeft meerdere nadelen. Zetmeel beĆÆnvloedt de maagfunctie, en is Ć©Ć©n van de redenen voor de omvangrijke problemen met maagzweren. Zetmeel verhoogt de pH-waarde in de maag, die de afbraak van eiwitten vermindert en de afvoer van giftige bacteriĆ«n. De afbraak van zetmeel in de dunne darm is afhankelijk van de enzym Amylase, die het paard maar i kleine hoeveelheden kan produceren. Het paard kan eenvoudigweg geen grote hoeveelheden zetmeelgebaseerde krachtvoer afbreken. Zetmeel komt dan in de dikke darm en vernietigt delen van het gistproces. Zelfs het vermogen van het paard om vet af te breken is beperkt, maar omdat vet 3,5 keer zo veel energie bevat als concentraat, wordt het een efficiĆ«nte energiebron.VIMITAL Energy Balance Pro bevat meerdere korte, middellange en lange ketting vetzuren, die de benutting en het vermogen van het paard om snel en efficiĆ«nt toegang te krijgen tot grote hoeveelheden energie optimaliseren. De toevoeging van lecithine helpt de spijsvertering en heeft een aangenaam effect op de maag en het darmslijmvlies. VIMITAL ENERGY Pro Balance geeft je een kalmer paard met meer energie. Verhoogde dosering voor zware arbeid geeft je een evenwichtig paard met beter uithoudingsvermogen. Daarnaast geeft het de kortere vetzuren explosiviteit wanneer het echt nodig is. Op lange termijn belast het de maag en darmen van het paard minder. Op lange termijn belast het de maag en darmen van het paard minder. Het geeft het kader voor goede inname van voedingsstoffen, verbeterd uithoudingsvermogen en een gezonder leven. Technische omschrijving: Dosering:Maximale dosis 4 dl/maaltijd.1 dl energie olie komt grofweg overeen met 4 dl concentraat.BEVAT:Plantaardige olie 180 g.Lecithine 11,5 g.Vitamine E 47 mg.Energiegehalte / 100 g 3,7 M/U.VETZUUR VERDELING: 35,7%.Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 28,4%.Verzadigde vetzuren 20,5%.(waarvan MCT vetten) 14,2%.Omega 3 21,7%.Omega 6.

  45.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Energy Pro Balance 5 L


Blue Hors Energy Control Daily 2,8 kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Energy Control Daily bestaat uit geselecteerde plantenoliƫn, die veel beter kunnen worden opgenomen door het paard dan traditionele oliƫn. De plantenoliƫn hebben een omvattend proces ondergaan die de olie oplosbaar maken in water. Het paard kan de energie van de olie gemakkelijk benutten, en de verbeterde energiebenutting leidt tot stabielere en controleerbare energie en uithoudingsvermogen. Dit zorgt voor een soepel paard dat gewillig is om te werken. Energy Control Daily is effectief voor paarden/pony's die energie nodig hebben bij hun dagelijkse arbeid. Energy Control Daily is smaakloos en geurloos voor paarden, en laat geen vervelende vlies achter op de mond of keelholte. Energy Control Daily is effectief voor paarden die meer langdurige energie nodig hebben. Het is ook effectief voor paarden die hun gewicht moeten verhogen, en voor oudere paarden. Als paarden onder grotere belasting staan tijdens bijvoorbeeld inspannende training of wedstrijd, kan Energy Control Performance een effectieve vervanging zijn voor Energy Control Daily. Eigenschappen: * Uithoudingsvermogen en gebalanceerde energie voor dagelijks gebruik * Eenvoudig absorberend vet van plantenoliƫn * Draagt bij aan een soepel paard dat gewillig is om te werken Technische omschrijving: Analytische bestanddelen: Energie: 37 MJ per kg. Ruwe eiwitten 0%, ruwe vezels 0%, ruw vet 99,5%, ruwe as 0%, water 0,5%. Samenstelling: Plantaardig vet - emulgeerbaar. Gebruiksaanwijzingen: Aanbevolen dosering: Normale arbeid: 50 gram per 100 kg paard. Wedstrijd: 75 gram per 100 kg paard. Paarden/pony's met lagere energiebehoeften moeten kleinere doses toegediend krijgen. Maximum dagelijkse dosering: 100 gram per 100 kg paard. 1 maatbeker = 160 ml = 100 g. Bewaar in een droge plek en buiten bereik van zonlicht houden.

  47.00 Euro

  Ga naar Blue Hors Energy Control Daily 2,8 kg


Blue Hors Energy Control Daily 7 kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Energy Control Daily bestaat uit geselecteerde plantenoliƫn, die veel beter kunnen worden opgenomen door het paard dan traditionele oliƫn. De plantenoliƫn hebben een omvattend proces ondergaan die de olie oplosbaar maken in water. Het paard kan de energie van de olie gemakkelijk benutten, en de verbeterde energiebenutting leidt tot stabielere en controleerbare energie en uithoudingsvermogen. Dit zorgt voor een soepel paard dat gewillig is om te werken. Energy Control Daily is effectief voor paarden/pony's die energie nodig hebben bij hun dagelijkse arbeid. Energy Control Daily is smaakloos en geurloos voor paarden, en laat geen vervelende vlies achter op de mond of keelholte. Energy Control Daily is effectief voor paarden die meer langdurige energie nodig hebben. Het is ook effectief voor paarden die hun gewicht moeten verhogen, en voor oudere paarden. Als paarden onder grotere belasting staan tijdens bijvoorbeeld inspannende training of wedstrijd, kan Energy Control Performance een effectieve vervanging zijn voor Energy Control Daily. Eigenschappen: * Uithoudingsvermogen en gebalanceerde energie voor dagelijks gebruik * Eenvoudig absorberend vet van plantenoliƫn * Draagt bij aan een soepel paard dat gewillig is om te werken Technische omschrijving: Analytische bestanddelen: Energie: 37 MJ per kg. Ruwe eiwitten 0%, ruwe vezels 0%, ruw vet 99,5%, ruwe as 0%, water 0,5%. Samenstelling: Plantaardig vet - emulgeerbaar. Gebruiksaanwijzingen: Aanbevolen dosering: Normale arbeid: 50 gram per 100 kg paard. Wedstrijd: 75 gram per 100 kg paard. Paarden/pony's met lagere energiebehoeften moeten kleinere doses toegediend krijgen. Maximum dagelijkse dosering: 100 gram per 100 kg paard.

  94.00 Euro

  Ga naar Blue Hors Energy Control Daily 7 kg


Trikem Vimital Energy Pro Balance 10 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Energie uit verschillende vetzuren. VIMITAL ENERGY Pro Balance is een olie met verschillende vetzuurlengtes die eenvoudig worden opgenomen en bieden grofweg 3,5 keer zoveel energie dan normaal. Supplement voor de voeding voor meer energie en minder zetmeel. Vet is aangenaam voor de darmen en beĆÆnvloed niet het temperament van het paard. Het paard krijgt tot 75% van zijn energie van ruwvoer en heeft beperkte mogelijkheden om energie op te nemen uit zetmeel en vet. Het verhogen van de concentratie voor prestatiegerichte paarden met hoge energie eisen heeft meerdere nadelen.Zetmeel beĆÆnvloedt de maagfunctie, en is Ć©Ć©n van de redenen voor de omvangrijke problemen met maagzweren. Zetmeel verhoogt de pH-waarde in de maag, die de afbraak van eiwitten vermindert en de afvoer van giftige bacteriĆ«n. De afbraak van zetmeel in de dunne darm is afhankelijk van de enzym Amylase, die het paard maar i kleine hoeveelheden kan produceren. Het paard kan eenvoudigweg geen grote hoeveelheden zetmeelgebaseerde krachtvoer afbreken. Zetmeel komt dan in de dikke darm en vernietigt delen van het gistproces. Zelfs het vermogen van het paard om vet af te breken is beperkt, maar omdat vet 3,5 keer zo veel energie bevat als concentraat, wordt het een efficiĆ«nte energiebron.VIMITAL Energy Balance Pro bevat meerdere korte, middellange en lange ketting vetzuren, die de benutting en het vermogen van het paard om snel en efficiĆ«nt toegang te krijgen tot grote hoeveelheden energie optimaliseren.De toevoeging van lecithine helpt de spijsvertering en heeft een aangenaam effect op de maag en het darmslijmvlies. VIMITAL ENERGY Pro Balance geeft je een kalmer paard met meer energie. Verhoogde dosering voor zware arbeid geeft je een evenwichtig paard met beter uithoudingsvermogen. Daarnaast geeft het de kortere vetzuren explosiviteit wanneer het echt nodig is. Op lange termijn belast het de maag en darmen van het paard minder. Het geeft het kader voor goede inname van voedingsstoffen, verbeterd uithoudingsvermogen en een gezonder leven. Technische omschrijving: Dosering:Maximale dosis 4 dl/maaltijd.1 dl energie olie komt grofweg overeen met 4 dl concentraat.BEVAT:Plantaardige olie 180 g.Lecithine 11,5 g.Vitamine E 47 mg.Energiegehalte / 100 g 3,7 M/U.VETZUUR VERDELING: 35,7%.Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 28,4%.Verzadigde vetzuren 20,5%.(waarvan MCT vetten) 14,2%.Omega 3 21,7%.Omega 6.

  84.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Energy Pro Balance 10 L


Twydil Vigorade, 10 verpakkingen

Health Care/EquineSuppl/Performance


Cavalor Energy Booster, 50 tubes box

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Pasta voor sportpaarden die korte en krachtige topprestaties moeten leveren. Cavalor Energy Booster is een mix van hoogwaardige elektrolyten, vitaminen, aminozuren, suikers en zout, belangrijk voor het lichaam tijdens sportprestaties. Pony's en recreatiepaarden: 1/2e tube, sportpaarden 1 tube een half uur voor en/of onmiddellijk na de prestatie. Verpakking: 5 tubes van 50 g per box. Aanwijzingen voor gebruik Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld om het paard voor, tijdens en na zware inspanningen een extra impuls en belangrijke voedingsstoffen te geven. Als Cavalor An Energy Boost voor een zware inspanning wordt toegedient, geeft dit het paard hoogwaardige voedingsstoffen om de prestaties te handhaven en te stimuleren. Het paard krijgt energie in de vorm van snel beschikbare koolhydraten. Tijdens zware inspanningen kan het glucoseniveau drastisch dalen met nadelige gevolgen voor de sportprestaties. Om er voor te zorgen dat het paard voor aanvang een optimaal glucoseniveau heeft wordt het aanbevolen om Cavalor An Energy Boost vlak voor de inspanning toe te dienen (maximaal een half uur van te voren). Daarnaast bevat Cavalor An Energy Boost mineralen, vitaminen en substraten die belangrijk zijn voor de spieractiviteit. Cavalor An Energy Boost wordt ook toegedient na een wedstrijd of zware inspanning voor een snel herstel. Sportpaarden zweten hevig vanwege fysieke inspanning, stress en tijdens transport. Elektrolyten zijn van belang om energie in kracht en uithoudingsvermogen om te zetten. Verlies van deze elektrolyten kan vermoeidheid en zelfs uitputting veroorzaken. Omdat weefselherstel toeneemt bij spieractiviteit, neemt ook de behoefte aan voedingsstoffen en bouwstenen toe. Verder moet mineraalverlies als gevolg van transpiratie, stress of subtraten gebruikt voor spieractiviteit worden aangevuld voor een snel herstel en een constante optimale conditie. Samenstelling, toedienen en veiligheid van het product Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld voor sportpaarden op het hoogste niveau. Cavalor An Energy Boost bevat elektrolyten als natrium en kalium, vitaminen (B1, B2, B3, B6, B12 en C), mineralen (calcium, en fosfor), aminozuren en glucose met een zeer volledige en snelle opname (binnen 10 minuten) om te voorkomen dat het paard zonder energie komt te zitten. Cavalor An Energy Boost bevat geen inhoud die verboden is in wedstrijdsporten. Cavalor An Energy Boost wordt normaal gesproken voor of tijdens een wedstrijd of gestresste situatie toegediend. Het toedienen is eenvoudig: breng de pasta achter op de tong aan met de spuit. De dosering kan ten alle tijde worden toegediend, zelfs tijdens de wedstrijd (bijv. na de warming up). Dosering Per wedstrijd/per dag naar behoefte: 1 spuit achter op de paardentong (je kunt de hoeveelheid aanpassen met de doseerring). Maximale dosering: 3 spuiten ver dag. Verpakking Doos 5 x 50 gram FAQ Wat is het voordeel van Cavalor An Energy Boost tijdens wedstrijden? Met Cavalor An Energy Boost geef je je paard een extra dosis/boost van snel beschikbare voedingsstoffen die belangrijk zijn tijdens de wedstrijd of zeer intensieve training. De verpakking is speciaal ontwikkeld om tijdens wedstrijden te gebruiken. Kan ik Cavalor An Energy Boost in plaats van een vitaminesupplement gebruiken tijdens de wedstrijd? Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld om een snelle impuls van voedingsstoffen (energie) te geven alvorens de wedstrijd te beginnen. Als je paard extra vitaminen en mineralen nodig heeft tijdens een meerdaagse wedstrijd op hoog niveau, kan Cavalor Pow'red Performance worden toegediend. Voor het toedienen van extra vitaminen en mineralen buiten de wedstrijden om kan Cavalor Nutri plus worden gebruikt. EB

  409.00 Euro

  Ga naar Cavalor Energy Booster, 50 tubes box


Cavalor An Energy Boost (5 syringes x 50 g (47 ml))

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Pasta voor sportpaarden die korte en krachtige topprestaties moeten leveren. Cavalor Energy Booster is een mix van hoogwaardige elektrolyten, vitaminen, aminozuren, suikers en zout, belangrijk voor het lichaam tijdens sportprestaties. Pony's en recreatiepaarden: 1/2e tube, sportpaarden 1 tube een half uur voor en/of onmiddellijk na de prestatie. Verpakking: 5 tubes van 50 g per box. Aanwijzingen voor gebruik Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld om het paard voor, tijdens en na zware inspanningen een extra impuls en belangrijke voedingsstoffen te geven. Als Cavalor An Energy Boost voor een zware inspanning wordt toegedient, geeft dit het paard hoogwaardige voedingsstoffen om de prestaties te handhaven en te stimuleren. Het paard krijgt energie in de vorm van snel beschikbare koolhydraten. Tijdens zware inspanningen kan het glucoseniveau drastisch dalen met nadelige gevolgen voor de sportprestaties. Om er voor te zorgen dat het paard voor aanvang een optimaal glucoseniveau heeft wordt het aanbevolen om Cavalor An Energy Boost vlak voor de inspanning toe te dienen (maximaal een half uur van te voren). Daarnaast bevat Cavalor An Energy Boost mineralen, vitaminen en substraten die belangrijk zijn voor de spieractiviteit. Cavalor An Energy Boost wordt ook toegedient na een wedstrijd of zware inspanning voor een snel herstel. Sportpaarden zweten hevig vanwege fysieke inspanning, stress en tijdens transport. Elektrolyten zijn van belang om energie in kracht en uithoudingsvermogen om te zetten. Verlies van deze elektrolyten kan vermoeidheid en zelfs uitputting veroorzaken. Omdat weefselherstel toeneemt bij spieractiviteit, neemt ook de behoefte aan voedingsstoffen en bouwstenen toe. Verder moet mineraalverlies als gevolg van transpiratie, stress of subtraten gebruikt voor spieractiviteit worden aangevuld voor een snel herstel en een constante optimale conditie. Samenstelling, toedienen en veiligheid van het product Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld voor sportpaarden op het hoogste niveau. Cavalor An Energy Boost bevat elektrolyten als natrium en kalium, vitaminen (B1, B2, B3, B6, B12 en C), mineralen (calcium, en fosfor), aminozuren en glucose met een zeer volledige en snelle opname (binnen 10 minuten) om te voorkomen dat het paard zonder energie komt te zitten. Cavalor An Energy Boost bevat geen inhoud die verboden is in wedstrijdsporten. Cavalor An Energy Boost wordt normaal gesproken voor of tijdens een wedstrijd of gestresste situatie toegediend. Het toedienen is eenvoudig: breng de pasta achter op de tong aan met de spuit. De dosering kan ten alle tijde worden toegediend, zelfs tijdens de wedstrijd (bijv. na de warming up). Dosering Per wedstrijd/per dag naar behoefte: 1 spuit achter op de paardentong (je kunt de hoeveelheid aanpassen met de doseerring). Maximale dosering: 3 spuiten ver dag. Verpakking Doos 5x50 gram FAQ Wat is het voordeel van Cavalor An Energy Boost tijdens wedstrijden? Met Cavalor An Energy Boost geef je je paard een extra dosis/boost van snel beschikbare voedingsstoffen die belangrijk zijn tijdens de wedstrijd of zeer intensieve training. De verpakking is speciaal ontwikkeld om tijdens wedstrijden te gebruiken. Kan ik Cavalor An Energy Boost in plaats van een vitaminesupplement gebruiken tijdens de wedstrijd? Cavalor An Energy Boost is ontwikkeld om een snelle impuls van voedingsstoffen (energie) te geven alvorens de wedstrijd te beginnen. Als je paard extra vitaminen en mineralen nodig heeft tijdens een meerdaagse wedstrijd op hoog niveau, kan Cavalor Pow'red Performance worden toegediend. Voor het toedienen van extra vitaminen en mineralen buiten de wedstrijden om kan Cavalor Nutri plus worden gebruikt.

  44.95 Euro

  Ga naar Cavalor An Energy Boost (5 syringes x 50 g (47 ml))


Cavalor Resist,Ā 5 kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Verhoogt de weerstand en houdt uw paard in goede conditie. Een goede weerstand is de basis voor een gezond en sterk lichaam. Per dag: pony's en jonge paarden: 30 g, volwassen paarden: 45 g. Verpakking: emmer van 2 kg en 5 kg en een doos van 900 g (60 zakjes). Aanwijzingen voor gebruik Hoe meer een paard onderhevig is aan stress tijdens een wedstrijdseizoen (bijv. door transport en verblijf in onbekende omgevingen), hoe meer de weerstand vermindert. Dit geldt met name voor paarden bij shows, springen, races en endurance. Deze paarden hebben een grotere kans op infecties omdat ze meer contact hebben met veel andere paarden in verschillende omgevingen en ze worden blootgesteld aan een breed scala bacterie- en virusculturen. Dit kan leiden tot een snelle verspreiding van virussen. Om infecties succesvol te bestrijden moet het paard immuniteit opbouwen tegen vreemde bacteriĆ«n en virussen. Consistente training, goede conditie en tijd om te acclimatiseren kunnen er allemaal toe bijdragen dat de immuniteit op noodzakelijk peil blijft. Een zeer belangrijke factor is verantwoord voedsel. In periodes van vermoeidheid en stress heeft het lichaam bepaalde voedingsstoffen extra nodig. Deze kunnen de stofwisseling optimaliseren en stimuleren, om de beschikbaarheid van voeding te garanderen die nodig is om het immuunsysteem op te bouwen, infecties te bestrijden en allergische reacties te blokkeren. Samenstelling en veiligheid van het product Cavalor Resist, een aanvulling voor voedingsmatig herstel en convalescentie, die wijd verbreid gebruikt wordt door proffesionele ruiters en stallen. Het combineert bepaalde voedingsstoffen in eersteklas biologische samenstelling naar de behoeften van het paardenlichaam, met name in periodes van toegenomen stress, om zo voldoende immuniteit op te bouwen en te handhaven. Optimale immuniteit is het beste mechanisme tegen virale infecties. Paarden met een sterk afweersysteem zijn over het algemeen minder gevoelig voor blessures. Cavalor Resist kan ook worden gebruikt als voedings ondersteuning tijdens periodes van herstel. Cavalor Resit bevat vetzuren, hoge vitamine C-waarden, toegevoegde vitaminen, kruiden en nucleotiden. Cavalor Resist is verrijkt met weiproteĆÆne-isolaat, een samenstelling met immuunstimulerende eigenschappen. Dosering Toedienen totdat volledig herstel is bereikt, maar ten minste 4 weken. Wedstrijdpaarden: 30-50 gram per dier per dag (= 2-3 zakjes van 17 gram) Pony's en recreatiepaarden: 25 gram per dier per dag (= 2 zakjes van 17 gram) Maximale dosering per dier per dag: 102 gram (= 6 zakjes) Verpakking Doos met 60 zakjes van 15 gram Emmer 5 kg FAQ Wanneer moet ik Cavalor Resist gebruiken, en hoe lang? Het afweersysteem van wedstrijdpaarden kan om verschillende redenen (transport, contact met nieuwe paarden, stress) worden aangetast. Cavalor Resist is het ideale nutritionele hulpmiddel om je paard te helpen met de milieufactoren die zijn afweersysteem beĆÆnvloeden om te gaan. Wanneer moet ik beginnen Cavalor Resist toe te dienen als mijn paard gaat reizen? We bevelen aan om Cavalor Resist ten minste 6 tot 10 dagen voor transport beginnen toe te dienen.

  309.00 Euro

  Ga naar Cavalor Resist,Ā 5 kg


Cavalor Resist, 2 kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Verhoogt de weerstand en houdt uw paard in goede conditie. Een goede weerstand is de basis voor een gezond en sterk lichaam. Per dag: pony's en jonge paarden: 30 g, volwassen paarden: 45 g. Verpakking: emmer van 2 kg. Aanwijzingen voor gebruik Hoe meer een paard onderhevig is aan stress tijdens een wedstrijdseizoen (bijv. door transport en verblijf in onbekende omgevingen), hoe meer de weerstand vermindert. Dit geldt met name voor paarden bij shows, springen, races en endurance. Deze paarden hebben een grotere kans op infecties omdat ze meer contact hebben met veel andere paarden in verschillende omgevingen en ze worden blootgesteld aan een breed scala bacterie- en virusculturen. Dit kan leiden tot een snelle verspreiding van virussen. Om infecties succesvol te bestrijden moet het paard immuniteit opbouwen tegen vreemde bacteriĆ«n en virussen. Consistente training, goede conditie en tijd om te acclimatiseren kunnen er allemaal toe bijdragen dat de immuniteit op noodzakelijk peil blijft. Een zeer belangrijke factor is verantwoord voedsel. In periodes van vermoeidheid en stress heeft het lichaam bepaalde voedingsstoffen extra nodig. Deze kunnen de stofwisseling optimaliseren en stimuleren, om de beschikbaarheid van voeding te garanderen die nodig is om het immuunsysteem op te bouwen, infecties te bestrijden en allergische reacties te blokkeren. Samenstelling en veiligheid van het product Cavalor Resist, een aanvulling voor voedingsmatig herstel en convalescentie, die wijd verbreid gebruikt wordt door proffesionele ruiters en stallen. Het combineert bepaalde voedingsstoffen in eersteklas biologische samenstelling naar de behoeften van het paardenlichaam, met name in periodes van toegenomen stress, om zo voldoende immuniteit op te bouwen en te handhaven. Optimale immuniteit is het beste mechanisme tegen virale infecties. Paarden met een sterk afweersysteem zijn over het algemeen minder gevoelig voor blessures. Cavalor Resist kan ook worden gebruikt als voedings ondersteuning tijdens periodes van herstel. Cavalor Resit bevat vetzuren, hoge vitamine C-waarden, toegevoegde vitaminen, kruiden en nucleotiden. Cavalor Resist is verrijkt met weiproteĆÆne-isolaat, een samenstelling met immuunstimulerende eigenschappen. Dosering Toedienen totdat volledig herstel is bereikt, maar ten minste 4 weken. Wedstrijdpaarden: 30-50 gram per dier per dag (= 2-3 zakjes van 17 gram) Pony's en recreatiepaarden: 25 gram per dier per dag (= 2 zakjes van 17 gram) Maximale dosering per dier per dag: 102 gram (= 6 zakjes) Verpakking Emmer 2 kg FAQ Wanneer moet ik Cavalor Resist gebruiken, en hoe lang? Het afweersysteem van wedstrijdpaarden kan om verschillende redenen (transport, contact met nieuwe paarden, stress) worden aangetast. Cavalor Resist is het ideale nutritionele hulpmiddel om je paard te helpen met de milieufactoren die zijn afweersysteem beĆÆnvloeden om te gaan. Wanneer moet ik beginnen Cavalor Resist toe te dienen als mijn paard gaat reizen? We bevelen aan om Cavalor Resist ten minste 6 tot 10 dagen voor transport beginnen toe te dienen.

  149.00 Euro

  Ga naar Cavalor Resist, 2 kg


Finish Line Stretch Run, 60 ml

Health Care/EquineSuppl/Performance

  NIEUW product dat gezonde energie bevordert! Pre-race, pre-event natuurlijk gezondheidsproduct, helpt bij het behouden van een gezonde metabolische energiefunctie in je paard. Voor sportpaarden die meedoen aan racing of andere belastende activiteiten. Gebruiksaanwijzingen: Gebruiksaanwijzing: dien de volledige inhout van de spuit toe in de mond, ongeveer 2 uur voorafgaand aan de stressvolle gebeurtenis. Nota: check alle pre-race/event voorschriften. Consulteer je dierenarts voor gebruik.

  29.95 Euro

  Ga naar Finish Line Stretch Run, 60 ml


Cavalor Oilmega, 2 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Cavalor OilMega bevat een uitgebalanceerde mengeling van specifieke vetzuren en NAB (Natural Anti Biotics).Wetenschappelijk onderzoek heeft daarenboven uitgewezen dat NAB zeer doeltreffend is ter preventie van aandoeningen aan het maag-darmkanaal. Daarnaast is Cavalor OilMega rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren en bevat het een hoog gehalte aan vitamine E. Cavalor OilMega wordt gegeven als een kuur van minimaal 30 dagen (bij voorkeur een kuur van 60 dagen) en kan ook dagelijks gebruikt worden. 1ste week: 100 ml per dag over het voeder sprenkelen. Vanaf week 2: 50 ml per dag over het voeder sprenkelen. Fles 2L - Bidon 10 L (1 pomp is 25 ml). FAQ Wat onderscheidt Cavalor OilMega van andere oliĆ«n? Plantaardige oliĆ«n van verschillende oorsprong bevatten meer Omega 3-vetzuren dan Omega 6-vetzuren en vice versa. Cavalor OilMega is een mix van verschillende plantaardige oliĆ«n om voor een evenwichtig vetzuurprofiel te zorgen. Naast deze speciale mix van plantaardige oliĆ«n bevat Cavalor OilMega het gepatenteerde ingrediĆ«nt NAB (Natural Anti-Biotics). NAB is samengesteld uit ingrediĆ«nten die bekend staan om hun antimicrobiĆ«le activiteiten. Paarden met spierproblemen kunnen baat hebben bij de combinatie van Cavalor Muscle Fit en Cavalor OilMega. Het manipuleren van het vetzuurgehalte kan gunstig effect hebben op de immuniteitsstatus, spermakwaliteit en huidtoestand. Kan Cavalor OilMega worden gebruikt in voeding bij koliek? Plantaardige oliĆ«n kunnen worden toegepast in de voeding van paarden met koliek of harde ontlasting. Het hangt echter van het type spijsverteringsstoornis af (en locatie van de koliek) of dit wordt aangeraden of niet. Vraag altijd je dierenarts of voedingsdeskundige voor advies. Verschillende diĆ«ten voor paarden met koliek kunnen worden gevonden op de congres' website in de procedures van Vervuert en Coenen (2004) NARA. Kan Cavalor OilMega andere Cavalor Producten vervangen (bijvoorbeeld Cavalor Resist of Cavalor Muscle Fit/Base)? Nee, dit zijn verschillende producten die op verschillende niveau's werkzaam zijn. Cavalor OilMega geeft energie en beĆÆnvloedt de vetzuursamenstelling en de immuniteitsstatus van het paard. De NAB in OilMega helpt de microflora pathogenen te bestrijden. Cavalor Resist bevat voedingsstoffen die noodzakelijk zijn om de antioxidant en immuniteitsstatus te verbeteren, en om het paard te beschermen tegen milieu-invloeden die de gezondheid kunnen aantasten (bijv. paarden die op internationaal transport moeten of in verschillende omgevingen terechtkomen). Cavalor Muscle Fit is speciaal ontwikkeld om voedingsstoffen te bieden die de spieren ondersteunen en voedingshulpmiddelen te bieden ter voorkoming van vermoeidheid. Paarden met spierproblemen kunnen baat hebben bij het gecombineerd toedienen van Cavalor Muscle Fit en Cavalor OilMega.

  41.95 Euro

  Ga naar Cavalor Oilmega, 2 L


Cavalor Oilmega,Ā 10 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Cavalor OilMega bevat een uitgebalanceerde mengeling van specifieke vetzuren en NAB (Natural Anti Biotics).Wetenschappelijk onderzoek heeft daarenboven uitgewezen dat NAB zeer doeltreffend is ter preventie van aandoeningen aan het maag-darmkanaal. Daarnaast is Cavalor OilMega rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren en bevat het een hoog gehalte aan vitamine E. Cavalor OilMega wordt gegeven als een kuur van minimaal 30 dagen (bij voorkeur een kuur van 60 dagen) en kan ook dagelijks gebruikt worden. 1ste week: 100 ml per dag over het voeder sprenkelen. Vanaf week 2: 50 ml per dag over het voeder sprenkelen. Bidon 10 L (1 pomp is 25 ml). FAQ Wat onderscheidt Cavalor OilMega van andere oliĆ«n? Plantaardige oliĆ«n van verschillende oorsprong bevatten meer Omega 3-vetzuren dan Omega 6-vetzuren en vice versa. Cavalor OilMega is een mix van verschillende plantaardige oliĆ«n om voor een evenwichtig vetzuurprofiel te zorgen. Naast deze speciale mix van plantaardige oliĆ«n bevat Cavalor OilMega het gepatenteerde ingrediĆ«nt NAB (Natural Anti-Biotics). NAB is samengesteld uit ingrediĆ«nten die bekend staan om hun antimicrobiĆ«le activiteiten. Paarden met spierproblemen kunnen baat hebben bij de combinatie van Cavalor Muscle Fit en Cavalor OilMega. Het manipuleren van het vetzuurgehalte kan gunstig effect hebben op de immuniteitsstatus, spermakwaliteit en huidtoestand. Kan Cavalor OilMega worden gebruikt in voeding bij koliek? Plantaardige oliĆ«n kunnen worden toegepast in de voeding van paarden met koliek of harde ontlasting. Het hangt echter van het type spijsverteringsstoornis af (en locatie van de koliek) of dit wordt aangeraden of niet. Vraag altijd je dierenarts of voedingsdeskundige voor advies. Verschillende diĆ«ten voor paarden met koliek kunnen worden gevonden op de congres' website in de procedures van Vervuert en Coenen (2004) NARA. Kan Cavalor OilMega andere Cavalor Producten vervangen (bijvoorbeeld Cavalor Resist of Cavalor Muscle Fit/Base)? Nee, dit zijn verschillende producten die op verschillende niveau's werkzaam zijn. Cavalor OilMega geeft energie en beĆÆnvloedt de vetzuursamenstelling en de immuniteitsstatus van het paard. De NAB in OilMega helpt de microflora pathogenen te bestrijden. Cavalor Resist bevat voedingsstoffen die noodzakelijk zijn om de antioxidant en immuniteitsstatus te verbeteren, en om het paard te beschermen tegen milieu-invloeden die de gezondheid kunnen aantasten (bijv. paarden die op internationaal transport moeten of in verschillende omgevingen terechtkomen). Cavalor Muscle Fit is speciaal ontwikkeld om voedingsstoffen te bieden die de spieren ondersteunen en voedingshulpmiddelen te bieden ter voorkoming van vermoeidheid. Paarden met spierproblemen kunnen baat hebben bij het gecombineerd toedienen van Cavalor Muscle Fit en Cavalor OilMega.

  129.00 Euro

  Ga naar Cavalor Oilmega,Ā 10 L


Blue Hors Energy Control Performance 2,8 kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Energy Control Performance is een speciale versie van Energy Control Daily, en is ontwikkeld voor paarden/pony's om uitstekende prestaties te tonen. De plantenoliƫn van Energy Control Daily hebben een omvattend proces, die de olie oplosbaar in water maken. Het paard kan gemakkelijk de energie benutten die in de olie zit. Beter gebruik van de energie leidt tot stabiele en controleerbare energie en uithoudingsvermogen, die het paard helpt om flexibel en gewillig te zijn. Energy Control Performance bevat zwarte bes, citrusstukjes, honing en elektrolyten om het effect te versnellen. Het resultaat is na een paar dagen al merkbaar. Energy Control Performance is ideaal bij extra stress op de paarden/pony's, bijv. tijdens zware training of wedstrijden. Energy Control Performance is uitstekend, en zelfs gewaardeerd bij paarden met verminderde eetlust. Eigenschappen: * Milde energie voor uitstekende prestaties, eenvoudig opgenomen door het lichaam. * Bevat zwarte bes, citrus, honing en elektrolyten * Effectieve energie en uithoudingsvermogen Technische omschrijving: Samenstelling: Emulgeerbaar plantaardig vet, zwarte bes, citrus stukjes, honing, elektrolyten. Analytische ingrediƫnten: ruwe eiwitten 3,7%, ruwe vezels 5,5%, ruwe vetten 60,2%^, ruwe as 1,1%, water 2,7%. Houdt droog en bescherm tegen zonlicht. 75 g per 100 kg lichaamsgewicht van paarden/pony's, die een lagere energiebehoefte hebben, wordt een lagere dosis toegediend. Energy Control Performance wordt aanbevolen voor paarden/pony's voor en tijdens een wedstrijd. Begin 3-4 dagen voor de wedstrijd. Maximale dagelijks dosis: 100 g per 100 kg lichaamsgewicht 1 maatlepel = 160 ml = 100 g Samenstelling: emulgeerbaar plantaardig vet, zwarte bes, citrus stukjes, honing, elektrolyten. Analytische ingrediƫnten: ruwe eiwitten 3,7%, ruwe vezels 5,5%, ruwe vetten 60,2%, ruwe as 1,1%, water 2,7%. Houdt droog en bescherm tegen zonlicht. 75 g per 100 kg lichaamsgewicht van paarden/pony's, die een lagere energiebehoefte hebben, wordt een lagere dosis toegediend. Energy Control Performance wordt aanbevol. Gebruiksaanwijzingen: Voederinstructies: Aanbevolen dosering: 75 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Paarden/pony's met een lagere energiebehoefte krijgen een lagere dosis toegediend. Energy Control Performance wordt aanbevolen voor paarden/pony's voor en tijdens een wedstrijd. Begin 3-4 dagen voor de wedstrijd. Maximale dagelijkse dosis: 100 g per 100 kg lichaamsgewicht. 1 maatlepel = 160 ml = 100 g.

  54.00 Euro

  Ga naar Blue Hors Energy Control Performance 2,8 kg


Cavalor Powred Performance,Ā 2 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Vloeibare mengeling van hoogwaardige vitaminen en mineralen. Ondersteunt de rode bloedcelen en de doorstroming, wat zorgt voor maximale vitaliteit en uithouding. Per dag: pony's en jonge paarden: 25 ml, sportpaarden: 50 ml.Ā Verpakking: fles van 2000 ml en 5000 ml. Aanwijzingen voor gebruik Cavalor Pow'red Performance als aanvulling op de normale portie van wedstrijdpaarden tijdens training en gedurende het wedstrijdseizoen waar er een verhoogde behoefte is aan direct beschikbare energie. Conditie, training en voeding zijn de basis voor een goede prestatie, maar perfectie komt door voedingselementen voor topprestaties die op het juiste moment beschikbaar zijn. Cavalor Pow'red Performance voorziet in de in de toegevoegde voedingsstoffen die nodig zijn voor prestaties op het hoogste niveau. Het is een zeer compleet, eenvoudig opneembaar supplement voor in het dagelijkse voer. Het is de perfecte manier om je paard in coede conditie te krijgen bij de start van het seizoen, maar ook tijdens en bij het eind van het seizoen, wanneer het voor het paard een uitdaging is om in goede conditie te blijven. Cavalor Pow'red Performance wordt gebruikt door wedstrijdpaarden van wereldklasse in verschillende disciplines als springen, dressuur, drafsport, meerdaagse tochten, endurance, vierspan, enz. Samenstelling en veiligheid van het product Dit vloeibare supplement bevat zorgvuldig geselecteerde vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere ingrediĆ«nten. Cavalor Pow'red Performance bevat vitaminen A, D3, B1, B2, B3, B6, B12, E, C; foliumzuur en choline; en bevat sporen van: ijzer, koper, zink, mangaan, kobalt, selenium, calcium, fosfor. De werking van Cavalor Pow'red Performance komt met name door de nauwkeurige samenstelling en de hoeveelheid die van elk ingrediĆ«nt is gebruikt. Naast de aanwezigheid van uitstekende B-vitaminen bevat Cavalor Pow'red Performance ook hoogwaardige vitamine C en sporen van ijzer die het aantal rode bloedcellen (verantwoordelijk voor zuurstoftransport) op een natuurlijke manier doen toenemen. Dit voorkomt de gevreesde bijwerking van willekeurige ijzerelementen, die kunnen leiden tot een overschot (die bedwelming, bijv. oxidatie van de spiercellen, veroorzaakt). Cavalor Pow'red Performance geeft snel merkbare resultaten en bevat geen verboden middelen. Dosering Veulens en pony's: 25 ml per dier per dag Jonge paarden: 25 ml per dier per dag Volwassen paarden: 50 ml per dier per dagPaarden in opleiding: 50 ml per dier per dag Paarden in het wedstrijdseizoen: 50 ml per dier per dag Maximale dosering: 100 ml per dier per dag Verpakking Kan 2 liter (vloeibaar) FAQ Waar is Cavalor Pow'red Performance voor bedoeld en hoe moet ik het toedienen?Cavalor Pow'red Performance kan worden gebruikt tijdens intensieve training en wedstrijden voor een periode van 2-3 weken. Cavalor Pow'red Performance bevat hoge vitaminewaarden, wat het zeer geschikt maakt voor paarden die op meerdaagse evenementen op het hoogste niveau presteren. Het lijkt wellicht dat Cavalor Pow'red Performance relatief weinig vitamine A en D3 bevat. Deze vitaminen zitten echter al in het dagelijkse voer. Te veel vitamine A en D3 kan giftig zijn. Door relatief weinig van deze vitaminen in Cavalor Pow'red Performance te doen, blijft het risico op teveel toedienen van deze vitaminen laag. Wat onderscheidt Cavalor Pow'red Performance van vergelijkbare producten?Cavalor Pow'red Performance bevat veel meer vitaminen (met name vitaminen B) dan vergelijkbare producten op de markt. Voldoende vitaminen B zijn belangrijke voor sportpaarden, omdat ze een sleutelrol spelen in de energiestofwisseling en in de bescherming van rode bloedcellen.

  64.95 Euro

  Ga naar Cavalor Powred Performance,Ā 2 L


Havens EquiForce Oil, 10kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Speciale olie, rijk aan omega 3-6-9 vetzuren, lecithine en natuurlijke vitamine E . Voedingssupplement rijk aan energie en essentiĆ«le omega-3 vetzuren. Zeer geschikt voor paarden in zware arbeid, paarden met een slechte conditie, huid/vachtproblemen, slecht immuunsysteem, paarden met verteringsproblemen en geschikt voor paarden met een verminderde eetlust. EquiForce Oil is ook ideaal wanneer je meer energie aan het rantsoen wil toevoegen zonder extra zetmeel te voeren. 3 dl EquiForce Oil komt overeen met 1 kg granen.Verbeterde prestaties.Door een gedeelte van het zetmeel (granen) te vervangen door EquiForce Oil kunnen de spieren van een paard beter 'getraind' worden om de aerobe verbranding (met zuurstof) gedurende training te verbeteren. Hierdoor vermindert automatisch de anaerobe verbranding (zonder zuurstof) en zo vermindert de vorming van melkzuur in de spieren. Dit resulteert in een hoger uithoudingsvermogen tijdens training en naderhand een beter en sneller herstel van de spieren en hierdoor minder stijfheid en spierspanningen. EquiForce Oil is verrijkt met natuurlijke vitamine E, een krachtig antioxidant, voorkomt het ranzig worden van de omega-3 vetzuren in het product. Daar komt bij dat het paard tevens voorzien wordt van extra vitamine E, noodzakelijk indien een olierijk dieet gevoerd wordt. Het product bevat ook lecithine (een fosfolipide), welke een belangrijke bouwsteen vormt in de cellen van het paard.Ondersteunt het verteringsstelsel.Wanneer het rantsoen een hoog aandeel zetmeel (granen) bevat, stijgt de zuurtegraad in het verteringsstelsel. Dit kan maagzweren veroorzaken en de pH-waarde in de dikke darm laten dalen. Deze daling zorgt voor een verminderde vezelvertering en dat leidt tot een verminderde eigen aanmaak van wateroplosbare vitaminen (B, C en biotine). Door een gedeelte van de granen te vervangen door olie behoudt je een gelijk energieniveau terwijl er minder zetmeel in het rantsoen voorkomt. Olie werkt ook als smeermiddel in het gehele verteringsstelsel waardoor de kans op verstopping en koliek vermindert.Versterkt het immuunsysteem, de huid, vacht en hoeven.EquiForce Oil is samengesteld uit 3 verschillende koudgeperste plantaardige oliĆ«n om zo de perfecte verhouding van de belangrijke essentiĆ«le vetzuren (omega 3-6- 9) te creĆ«ren. Paarden zijn niet in staat om essentiĆ«le vetzuren zelf te produceren en deze moeten daarom via het rantsoen verkregen worden. EssentiĆ«le vetzuren (voornamelijk omega-3) versterken het immuunsysteem en de vitaliteit. Tevens verantwoordelijk voor een glanzende vacht, het voorkomen van droge en brokkelige hoeven, verminderen van huidproblemen (zoals een droge, geĆÆrriteerde of jeukende huid). Als extra voordeel is de olie niet stroperig waardoor deze probleemloos uit de verpakking is te gieten of te pompen. Technische omschrijving: IngrediĆ«nten:Koudgeperste oliĆ«n van koolzaad, lijnzaad en mais, lecithine, natuurlijke vitamine E (antioxidant). Gebruiksaanwijzingen: Dagelijkse dosering:Paarden: 2-3 dl/dag.Pony's: 1-2 dl /dag.Gedurende 1 Ć  2 weken geleidelijk opbouwen. Pas de dosis aan overeenkomend met het arbeidsniveau en de lichaams-, huid- en vachtconditie.Verpakking:Kan 5 liter.Bewaaradvies:Koel en in goed afgesloten kannen bewaren. Beschermen tegen zonlicht.Attentie:Bevat geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, noch conserveringsmiddelen en bevat geen stoffen die voorkomen op de dopinglijst van de FEI en The Britisch Jockey Club.

  79.95 Euro

  Ga naar Havens EquiForce Oil, 10kg


Cavalor Powred Performance, 5 L

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Vloeibare mengeling van hoogwaardige vitaminen en mineralen. Ondersteunt de rode bloedcelen en de doorstroming, wat zorgt voor maximale vitaliteit en uithouding. Per dag: pony's en jonge paarden: 25 ml, sportpaarden: 50 ml. Verpakking: fles van 5000 ml. Aanwijzingen voor gebruik Cavalor Pow'red Performance als aanvulling op de normale portie van wedstrijdpaarden tijdens training en gedurende het wedstrijdseizoen waar er een verhoogde behoefte is aan direct beschikbare energie. Conditie, training en voeding zijn de basis voor een goede prestatie, maar perfectie komt door voedingselementen voor topprestaties die op het juiste moment beschikbaar zijn. Cavalor Pow'red Performance voorziet in de in de toegevoegde voedingsstoffen die nodig zijn voor prestaties op het hoogste niveau. Het is een zeer compleet, eenvoudig opneembaar supplement voor in het dagelijkse voer. Het is de perfecte manier om je paard in coede conditie te krijgen bij de start van het seizoen, maar ook tijdens en bij het eind van het seizoen, wanneer het voor het paard een uitdaging is om in goede conditie te blijven. Cavalor Pow'red Performance wordt gebruikt door wedstrijdpaarden van wereldklasse in verschillende disciplines als springen, dressuur, drafsport, meerdaagse tochten, endurance, vierspan, enz. Samenstelling en veiligheid van het product Dit vloeibare supplement bevat zorgvuldig geselecteerde vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere ingrediƫnten. Cavalor Pow'red Performance bevat vitaminen A, D3, B1, B2, B3, B6, B12, E, C; foliumzuur en choline; en bevat sporen van: ijzer, koper, zink, mangaan, kobalt, selenium, calcium, fosfor. De werking van Cavalor Pow'red Performance komt met name door de nauwkeurige samenstelling en de hoeveelheid die van elk ingrediƫnt is gebruikt. Naast de aanwezigheid van uitstekende B-vitaminen bevat Cavalor Pow'red Performance ook hoogwaardige vitamine C en sporen van ijzer die het aantal rode bloedcellen (verantwoordelijk voor zuurstoftransport) op een natuurlijke manier doen toenemen. Dit voorkomt de gevreesde bijwerking van willekeurige ijzerelementen, die kunnen leiden tot een overschot (die bedwelming, bijv. oxidatie van de spiercellen, veroorzaakt). Cavalor Pow'red Performance geeft snel merkbare resultaten en bevat geen verboden middelen. Dosering Veulens en pony's: 25 ml per dier per dag Jonge paarden: 25 ml per dier per dag Volwassen paarden: 50 ml per dier per dag Paarden in opleiding: 50 ml per dier per dag Paarden in het wedstrijdseizoen: 50 ml per dier per dag Maximale dosering: 100 ml per dier per dag Verpakking Kan 5 liter (vloeibaar) FAQ Waar is Cavalor Pow'red Performance voor bedoeld en hoe moet ik het toedienen?Cavalor Pow'red Performance kan worden gebruikt tijdens intensieve training en wedstrijden voor een periode van 2-3 weken. Cavalor Pow'red Performance bevat hoge vitaminewaarden, wat het zeer geschikt maakt voor paarden die op meerdaagse evenementen op het hoogste niveau presteren. Het lijkt wellicht dat Cavalor Pow'red Performance relatief weinig vitamine A en D3 bevat. Deze vitaminen zitten echter al in het dagelijkse voer. Te veel vitamine A en D3 kan giftig zijn. Door relatief weinig van deze vitaminen in Cavalor Pow'red Performance te doen, blijft het risico op teveel toedienen van deze vitaminen laag. Wat onderscheidt Cavalor Pow'red Performance van vergelijkbare producten?Cavalor Pow'red Performance bevat veel meer vitaminen (met name vitaminen B) dan vergelijkbare producten op de markt. Voldoende vitaminen B zijn belangrijke voor sportpaarden, omdat ze een sleutelrol spelen in de energiestofwisseling en in de bescherming van rode bloedcellen.

  99.00 Euro

  Ga naar Cavalor Powred Performance, 5 L


Havens EquiForce Oil, 5kg

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Speciale olie, rijk aan omega 3-6-9 vetzuren, lecithine en natuurlijke vitamine E . Voedingssupplement rijk aan energie en essentiĆ«le omega-3 vetzuren. Zeer geschikt voor paarden in zware arbeid, paarden met een slechte conditie, huid/vachtproblemen, slecht immuunsysteem, paarden met verteringsproblemen en geschikt voor paarden met een verminderde eetlust. EquiForce Oil is ook ideaal wanneer je meer energie aan het rantsoen wil toevoegen zonder extra zetmeel te voeren. 3 dl EquiForce Oil komt overeen met 1 kg granen.Verbeterde prestaties.Door een gedeelte van het zetmeel (granen) te vervangen door EquiForce Oil kunnen de spieren van een paard beter 'getraind' worden om de aerobe verbranding (met zuurstof) gedurende training te verbeteren. Hierdoor vermindert automatisch de anaerobe verbranding (zonder zuurstof) en zo vermindert de vorming van melkzuur in de spieren. Dit resulteert in een hoger uithoudingsvermogen tijdens training en naderhand een beter en sneller herstel van de spieren en hierdoor minder stijfheid en spierspanningen. EquiForce Oil is verrijkt met natuurlijke vitamine E, een krachtig antioxidant, voorkomt het ranzig worden van de omega-3 vetzuren in het product. Daar komt bij dat het paard tevens voorzien wordt van extra vitamine E, noodzakelijk indien een olierijk dieet gevoerd wordt. Het product bevat ook lecithine (een fosfolipide), welke een belangrijke bouwsteen vormt in de cellen van het paard.Ondersteunt het verteringsstelsel.Wanneer het rantsoen een hoog aandeel zetmeel (granen) bevat, stijgt de zuurtegraad in het verteringsstelsel. Dit kan maagzweren veroorzaken en de pH-waarde in de dikke darm laten dalen. Deze daling zorgt voor een verminderde vezelvertering en dat leidt tot een verminderde eigen aanmaak van wateroplosbare vitaminen (B, C en biotine). Door een gedeelte van de granen te vervangen door olie behoudt je een gelijk energieniveau terwijl er minder zetmeel in het rantsoen voorkomt. Olie werkt ook als smeermiddel in het gehele verteringsstelsel waardoor de kans op verstopping en koliek vermindert.Versterkt het immuunsysteem, de huid, vacht en hoeven.EquiForce Oil is samengesteld uit 3 verschillende koudgeperste plantaardige oliĆ«n om zo de perfecte verhouding van de belangrijke essentiĆ«le vetzuren (omega 3-6- 9) te creĆ«ren. Paarden zijn niet in staat om essentiĆ«le vetzuren zelf te produceren en deze moeten daarom via het rantsoen verkregen worden. EssentiĆ«le vetzuren (voornamelijk omega-3) versterken het immuunsysteem en de vitaliteit. Tevens verantwoordelijk voor een glanzende vacht, het voorkomen van droge en brokkelige hoeven, verminderen van huidproblemen (zoals een droge, geĆÆrriteerde of jeukende huid). Als extra voordeel is de olie niet stroperig waardoor deze probleemloos uit de verpakking is te gieten of te pompen. Technische omschrijving: IngrediĆ«nten:Koudgeperste oliĆ«n van koolzaad, lijnzaad en mais, lecithine, natuurlijke vitamine E (antioxidant). Gebruiksaanwijzingen: Dagelijkse dosering:Paarden: 2-3 dl/dag.Pony's: 1-2 dl /dag.Gedurende 1 Ć  2 weken geleidelijk opbouwen. Pas de dosis aan overeenkomend met het arbeidsniveau en de lichaams-, huid- en vachtconditie.Verpakking:Kan 5 liter.Bewaaradvies:Koel en in goed afgesloten kannen bewaren. Beschermen tegen zonlicht.Attentie:Bevat geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, noch conserveringsmiddelen en bevat geen stoffen die voorkomen op de dopinglijst van de FEI en The Britisch Jockey Club.

  46.95 Euro

  Ga naar Havens EquiForce Oil, 5kg


Trikem Vimital Flaxseed oil

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Lijnzaadolie Energiesupplement met de juiste toewijzing van Omega 3 en 6 Echte Zweedse koudgeperste lijnzaadolie met hoge inhoud langdurige energie en goede balans tussen Omega 3 en 6. Lijnzaadolie heeft een positief effect op de gewrichten, hart en vaten, huid en heeft goed effect op voedingspatroon. De toevoeging van de antioxidant vitamine E vermindert het risico op ranzigheid, die anders snel ontstaat bij vetzuren. Olie is een goed energiesupplement met goede vetten en heeft niet de negatieve effecten van koolhydraten als de snelle insulinestijging, overgewicht en bloedsuiker. Lijnzaadolie heeft in tegenstelling tot andere voedingsoliĆ«n hogere inhoud van omega 3 dan omega 6 (4/1). Hoge inname van omega 6 vermindert de capaciteit van het opnemen van de voor het hart en vaten belangrijke omega 3-vetzuren. Andere dierlijke oliĆ«n hebben de tegenovergestelde verhouding tussen omega 3 en omega 6. Sojaolie heeft 1/7, koolzaadolie 1/2 en zonnebloemolie 1/200. Koolzaadolie blokkeert ook de opname van koper, wat belangrijk kan zijn bij o.a. osteochondrose en andere botziektes. Gebruik Dagelijks supplement van lijnzaadolie draagt bij aan goede spijsvertering. Doet de vacht glanzen en eenvoudig te onderhouden, heeft een positief op hart en bloedvaten. Dosering De totale maximale tijd van vet mag niet meer zijn dan 75-100 g vet/100 kg paard vandaag. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1-2 cup lijnzaadolie per dag voor normaal presterende paarden (ongeveer 500 kg) gebaseerd op een normaal voedingspatroon. Gemengd met andere concentraten. INGREDIƋNTEN * koudgeperste lijnzaadolie 100% * waarvan * Linoleenzuur (omega 3) 60% * Linolzuur (omega 6) 15% * Oliezuur 16% * toegevoegde verzadigde vetzuren 9% * Antioxidanten waaronder vitamine E

  11.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Flaxseed oil


Trikem Vimital Flaxseed oil, 5000 ml

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Lijnzaadolie Energiesupplement met de juiste toewijzing van Omega 3 en 6 Echte Zweedse koudgeperste lijnzaadolie met hoge inhoud langdurige energie en goede balans tussen Omega 3 en 6. Lijnzaadolie heeft een positief effect op de gewrichten, hart en vaten, huid en heeft goed effect op voedingspatroon. De toevoeging van de antioxidant vitamine E vermindert het risico op ranzigheid, die anders snel ontstaat bij vetzuren. Olie is een goed energiesupplement met goede vetten en heeft niet de negatieve effecten van koolhydraten als de snelle insulinestijging, overgewicht en bloedsuiker. Lijnzaadolie heeft in tegenstelling tot andere voedingsoliĆ«n hogere inhoud van omega 3 dan omega 6 (4/1). Hoge inname van omega 6 vermindert de capaciteit van het opnemen van de voor het hart en vaten belangrijke omega 3-vetzuren. Andere dierlijke oliĆ«n hebben de tegenovergestelde verhouding tussen omega 3 en omega 6. Sojaolie heeft 1/7, koolzaadolie 1/2 en zonnebloemolie 1/200. Koolzaadolie blokkeert ook de opname van koper, wat belangrijk kan zijn bij o.a. osteochondrose en andere botziektes. Technische omschrijving: Dosering:De totale maximale tijd van vet mag niet meer zijn dan 75-100 g vet/100 kg paard vandaag. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1-2 cup lijnzaadolie per dag voor normaal presterende paarden (ongeveer 500 kg) gebaseerd op een normaal voedingspatroon. Gemengd met andere concentraten.INGREDIƋNTEN:koudgeperste lijnzaadolie 100%.waarvan.Linoleenzuur (omega 3) 60%.Linolzuur (omega 6) 15%.Oliezuur 16%.toegevoegde verzadigde vetzuren 9%.Antioxidanten waaronder vitamine E. Gebruiksaanwijzingen: Dagelijks supplement van lijnzaadolie draagt bij aan goede spijsvertering. Doet de vacht glanzen en eenvoudig te onderhouden, heeft een positief op hart en bloedvaten.

  47.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Flaxseed oil, 5000 ml


Trikem Vimital Flaxseed oil, 2500 ml

Health Care/EquineSuppl/Performance

  Lijnzaadolie Energiesupplement met de juiste toewijzing van Omega 3 en 6 Echte Zweedse koudgeperste lijnzaadolie met hoge inhoud langdurige energie en goede balans tussen Omega 3 en 6. Lijnzaadolie heeft een positief effect op de gewrichten, hart en vaten, huid en heeft goed effect op voedingspatroon. De toevoeging van de antioxidant vitamine E vermindert het risico op ranzigheid, die anders snel ontstaat bij vetzuren. Olie is een goed energiesupplement met goede vetten en heeft niet de negatieve effecten van koolhydraten als de snelle insulinestijging, overgewicht en bloedsuiker. Lijnzaadolie heeft in tegenstelling tot andere voedingsoliĆ«n hogere inhoud van omega 3 dan omega 6 (4/1). Hoge inname van omega 6 vermindert de capaciteit van het opnemen van de voor het hart en vaten belangrijke omega 3-vetzuren. Andere dierlijke oliĆ«n hebben de tegenovergestelde verhouding tussen omega 3 en omega 6. Sojaolie heeft 1/7, koolzaadolie 1/2 en zonnebloemolie 1/200. Koolzaadolie blokkeert ook de opname van koper, wat belangrijk kan zijn bij o.a. osteochondrose en andere botziektes. Technische omschrijving: Dosering:De totale maximale tijd van vet mag niet meer zijn dan 75-100 g vet/100 kg paard vandaag. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1-2 cup lijnzaadolie per dag voor normaal presterende paarden (ongeveer 500 kg) gebaseerd op een normaal voedingspatroon. Gemengd met andere concentraten.INGREDIƋNTEN:koudgeperste lijnzaadolie 100%.waarvan.Linoleenzuur (omega 3) 60%.Linolzuur (omega 6) 15%.Oliezuur 16%.toegevoegde verzadigde vetzuren 9%.Antioxidanten waaronder vitamine E. Gebruiksaanwijzingen: Dagelijks supplement van lijnzaadolie draagt bij aan goede spijsvertering. Doet de vacht glanzen en eenvoudig te onderhouden, heeft een positief op hart en bloedvaten.

  26.95 Euro

  Ga naar Trikem Vimital Flaxseed oil, 2500 ml